Summering sen sist.

I torsdags eftermiddag när Richard kommit hem från jobbet så bar det av. Eller ja, vi fick ju sätta på vinterdäcken först. Då var det dags att åka till Linköping. Givetvis hade jag inte kollat vägbeskrivningen till hotellet heeelt hundra, och när det låg på Torget så blev det inte lättare. Så vi skulle in på smågator och så var det givetvis vägarbeten på de minigatorna. Men till slut så hittade vi.

När vi checkade in fick vi veta att vi blivit uppgraderade till ett buisnesclass rum. Det var jättefint, men tyvärr så hade det inget badkar som vi frågar efter utan bara en liten dusch, så det blev inget mysigt bad för vår del.
20.50 beställde vi vår middag, tur var det för dom skulle stänga köket tidigt ikväll, 21 istället för 22.
Det blev handskalade räkor med ostpaj som förrätt, som vi delade på, jag fick räkorna och Richard pajen. Lite smarrigt vitlöksbröd till det blev det med. Till huvudrätt blev det Hamburagre för Richard och Ceasarsallad för mig. Inte super romantisk mat kanske, men mycket gott var det. Och givetvis åt vi efterrätt med, jag en crème brule och Richard en blåbärstarte med glass.

Lukas som hade sovit hela vägen upp till Linköping var inte så värst trött så han somnade nog inte förrän 12 han med. Sen för oss vuxnas del var det dags att gå upp igen vid 6 för att äta frukost, som tur var så gick Lukas med på att sova i sin vagn hela tiden. Så vi kunde äta alldeles för mycket frukost. Sen blev det dags att packa ihop och fara mot sjukhuset. Det var ju enormt, och inte helt lätt att hitta men till slut kom vi rätt där inne.

Doktorn tog en snabb titt och konstaterade vad som behövde göras. Så i vår nån gång när Lukas är 8-9 månader ska han opereras för sin Hypospadi, som det heter. Som tur är har Lukas en mild form av det, det finns många varianter. Hypospadi är när urinröret blivit för kort, det påverkar även förhuden som inte går hela vägen runt på Lukas. Operationen kommer göras på morgonen, efter den kan vi åka hem. Lukas får även två katetrar, hängslen och skärp som läkarn sa, det är lika bra att sätta två om det skulle bli stopp i den första. Katetrarna ska sitta i en vecka, sen blir det dags att åka upp till Linköping igen och ta bort dem. Om det inte blir några problem så ska dom även göra en kontroll vid ca 3  års ålder när han är blöjfri och kolla flödet så det inte blivit någon förträngning av urinröret i samband med operationen.

När vi kom hem till Skillingaryd igen bar det av till babysimmet. Det var kul, Richard följde också med. Denna gången var det dags för att dyka med dom. När han kom upp igen så såg han helt oberörd ut. Lite förvånad bara. Men att simma gillar han verkligen. Denna gången gick det mycket bättre efteråt, inget skrik och tårar. Men oj va trött han var. Han sov som en stock efteråt. Senare på kvällen kom Elsa som är 4 dagar äldre än Lukas och hälsade på. Tillsammans med sina föräldrar Ola & Marina såklart. Hon har inte riktigt lärt sig att köra ännu :)

Båda barnen var lite lätt griniga Elsa hade börjat med att skrika 1.5 timma ungefär innan hon skulle sova och Lukas vägrade sova. Så det blev en sen nattning för Lukas då med.

På lördagen var Lukas måttligt grinig mest hela dan. Som tur var blev vi bjudna hem till Fidde & Lisabeth på hockey och middag. Där kunde Lukas somna som tur var lite senare på kvällen.

Och så hade vi idag, söndag. Då blev vi bjudna på middag hemma hos Richards föräldrar, eller snarare övertalade dom att bjuda på middag :) Mycket mer än så har vi inte gjort idag.
Förresten så har Lukas gjort sin första lyckade vändning idag, från rygg till mage. Han hade t.o.m fått ut armen ordentligt. Hur han gjorde vet jag inte för givetvis var jag jag på toa. Typisk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0