Julen är över för i år

Oj, nu har jag inte bloggat på en hel vecka.
Det blir så i härliga juletider.

Och nu är ju frågan vad vi har gjort sen sist.
I måndags var vi och hälsade på Ola, Marina och Elsa. Vi passade så klart på att inhandla de sista julklapparna, det var vi inte ensamma om, samt den sista julmaten på Ica Maxi, där var vi inte heller speciellt ensamma. 

Tisdag...hmm vad gjorde vi då? Just det, då var vi och glögg fikade hos Fredrik och Lisabeth på kvällen 
Onsdag, då var jag smart och åkte och jobbade, ville inte ha det hängande över mig hela mellandagarna. Fast oj vad vi fick stressa sen. Richard hade fixat lite barnvakt och skulle ha gjort julköttbullar under dan men det hanns visst inte med. Jag kom hem klockan 15 och 16 skulle jag och Lukas till stallet för att jula hästarna lite.
När vi kom hem därifrån stod Richard mitt i köttbulle rullandet och vi skulle även göra brunkål, och lite knäck.

Torsdag, ja då var det julafton. Den spenderade vi i Vaggeryd med Richards familj och släkt.
Mycket julklappar blev det.


Fredag, juldan spenderade vi hemma hos mina föräldrar. Richards föräldrar var också bjudna. Där var även Sofie och Jamie och hans föäldrar och så klart även Kim.
Vi sov över där och på morgonen så gick strömmen, det snöade ganska bra och träden var riktigt tunga.



På väg hem blev det lite snabb shopping i stan och på kvällen blev det det sista pysslet med Sofie och de sista inbjudningarna till bröllopet.
Och vipps så var det ju söndag, det är dt ju idag och idag har vi inte gjort många knyck.
Jag körde in Sofie till stan till hennes buss i kväll och alla sorters väder fick jag köra genom, uppehåll, duggregn regn, snöblandat regn, småsnöande och vrålsnöande med jättestora flingor.

Så här fin var Lukas på julafton och juldan, på kvällarna för på dan hade han tomtekläder.


God Jul!!!


Granhuggardags!

Ja det var det idag, vi hittade en hygglig en med.
Vi satte på oss en massa kläder och beredda på att leta,



Lukas fick ha sin nya stooora overall på sig.


men vad tog det...10 minuter kanske.



Den ser inte så fin ut här, men med lite pynt ska det nog bli bra. Nu får den stå i garaget över natten och värma upp sig lite.

Tidigare idag var jag och Tösen ute på promenad med Lisabeth. Det gillade Tösen, hon var helt galen, och sprang som en tok. Hon försökte dra oss framåt så vi fortare skulle komma dit hon får springa lös. men det hjälpte inte så mycket. Det var en jobbig men fin promenad, solen som lös på oss och lagom till att vi kom ut så slutade det snöa med.

Ny är det dags för söndagsmyyyyys!
och godisbak :)

Kallt idag!

Nu har jag tröttnat på att bara skriva datum på rubriken, det är ju ganska tråkigt.
 
Idag har det varit underbart vinterväder.


såhär såg vår termometer ut i morse, nästan lika varm inne som kallt ute. Hua va kallt det va!
Ungefär 9.59 idag vaknade Lukas igen, lagom tills Melodikrysset. Jag som troode jag skulle få lösa det i lugn och ro, men det var mysigt, han var fortfrande i mysstadiet. Det var julspecial och bara massa jullåtar så jag klarade hela idag igen.

Efter det bar det av till Vaggeryd, och promenad med Sara och fika.
Det blev en riktig kall promenad. Så då var det skönt att komma in hos dom, när dom hade fel på värmen så huset var överhettat.

Efter promenaden blev det även massa julfika, med massa gott julgodis och kakor. Mums.

Imorgon ska vi på promenad med Lisabeth, men jag insåg att Lukas faktiskt inte måste följa med. Det är ändå så himla kallt för honom. Idag hade han byxor, body, luvtröja, fleecedräkt, mössa, dubbelvikt filt över fötter och ben, en annan filt över överkroppen och sitt tjocka täcket, och även vagns "locket". När han somnat fick han även filten överansiktet, trots detta var han inte jättevarm när jag tog upp honom när vi kommit tillbaka.
Så imorgon blir det bara jag och Tösen som promenerar med Bettan, det är ju för min och Tösens skull. Så får Tösen lite uppmärksamhet med. Och jag slipper knuffa vagnen genom all snö, vilket är ganska tungt.

Vi ska även försöka hitta oss en gran imorgon tror jag. Och göra lite mer godis till julafton. 

 

Mina fina julblommor och vår fiiiiina altan.


Fredag 18 december

Jaha! så ska man behöva få klagomål på sin blogg med, och det från sin egen syster. Typiskt!

Nä ärligt talat så har jag tänkt hundra ggr att jag borde lägga in fler bilder. Så nu ska jag bli bättre på foton!



Kolla in den här coolingen, sååå himla söt, eller så kan man leka titt ut med pappa keps...



Idag har Lukas varit riktig myspojk.
Jag har jobbat mellan 11 och 16. Dom behövde lite hjälp eftersom dom hade fullbokat på julbordslunchen.

Richard fick sluta lite tidigare idag eftersom jag skulle jobba. Jag var helt säker på att det skulle strula på något vis med Lukas för det gör det jämt när jag är iväg. Han är alltid jättegrinig eller vill inte äta.
Men idag gick det jättebra. Han var så glad och pigg när jag kom hem så och hade precis ätit sin gröt.

De senast två tre dagarna har Lukas lärt sig sitta riktigt bra, med lite stöd.
ungefär såhär. i ammningskudden.


då får man även plats med alla leksaker på en gång.

Lukas satt säkert i mitt knä en timme sammanlagt ikväll och myste med mig. Det händer inte så ofta, att han bara sitter helt still.

Jag hoppas dessa bilder räckte för idag.
Trevlig helg!


Torsdag 17 december

Vilket uderbart humör jag är på idag...eller inte!

Här anstränger man sig för hundens skull och drar ut mig och Lukas i vagnen, ut på en promenad på ca 1 timme, i stormvindar och små snöande. Kallt som tusan och halt och jävligt. Men kunde hon visa lite uppskattning genom att gå lite snällt vid min sida? Nej nej! hon drog nog bannemej heeeela satans vägen. Helt hopplös. Efter ett tag vaknade Lukas och tyckte också att det var lagom skoj och börjar gnälla. 
Fy tusan för sånna här dagar.

Nu har i alla fall Lukas somnat igen, det tog bara en timme att få honom att sova lite. 
Jag har precis ätit världens onyttigaste "lunch", varm oboy, lussekatter, pepparkakor och knäck. 
Så snart ska nog sockret göra sitt så jag blir på bättre hummör. 

Hoppas Lukas kan sova lite längre nu så han inte gör det sen vid 19 tiden och vaknar igen efter två tre timmar som han gjort den senaste tiden och vill vara vaken och busa. För der orkar jag inte idag, vi måste städa ikväll, här ser ut som "hej kom och hjälp mig".

  

Onsdag 17 december

Nu är det en vecka till julafton. klockan har passerat 00 här så det är egentligen torsdag.
Jag längtar faktiskt tills dess. Jag börjar få lite julstämning här hemma nu tycker jag, tack vare snö, pynt och julgodis.
Längtar tills vi får in en gran med, för det ska vi ha i år, en riktigt. Det har vi inte haft hemma hos oss sen första året vi bodde ihop, 2003 alltså, borde det bli. Skumt, är det så länge??

Morotspurén gå riktigt bra nu iaf med Lukas så idag har jag inhandlat lite palsternacka och majs som han ska få smaka med. Det ska bli skoj.

Nä fy va trött jag blev, ska sova nu. Gonatt!


Måndag 14 december

Det där med att sova länge gick ju sådär bra i lördags natt. När jag smög ner i sängen igen jämte Lukas så vaknade han såklart och GALLskrek, gick knappt trösta honom. Så då var han vaken ett tag, och sen kunde banne mig inte jag somna, tror inte jag somnade förrän 1.30 eller nåt sånt.

Morotspuré går smidigt att äta nu och idag fick han även prova lite potatis och det funkade det med.
Idag har vi varit i Värnamo hela dan och inhandlat ett par julklappar. Och lite annat bra att ha, byxor till mig bl.a.

Jag måste komma ihåg att hämta den där matstolen till honom snart, det är så klabbigt att äta i sittern, den är helt gröt täckt nu.

Nu ska jag titta på Eight Below, beredd på tårar :)

Lördag 12 december

Idag har varit en trött och grinig dag.

Det började med att Lukas vaknade vid åtta tiden och ville inte somna om, han hade dessutom varit uppe en extra sväng i går kväll så det var dömt att misslyckas idag. Men melodikrysset gick jättebra idag, klarade alla frågor och skickade in det. Jag får inte missa nästa vecka, då ska det tydligen bara vara julmusik i krysset :)

Lukas har under dagen bara sovit 2 pass med knappt 45 minuter var istället för 1,5-2 timmars pass. 
Men han har både ätit lite morot och ganska mycket gröt. Antagligen är det tanden som har spökat för honom, han kanske råkar "bita" sig när han äter eller något sånt som har "skrämt" honom.

När jag började skriva detta inlägg trodde jag Lukas somnat för kvällen, men vad fel jag hade. Han vaknade efter en liten stund och var vaken tre timmar till. Han har varit helt hyper och överspelad idag bara för att han inte sovit ordentligt. Man hamnar i en ond sömnspiral om han inte får sova ordentligt. Vi fick honom äntligen att sova nu med hjälp av napp. Jag provade den lite innan ikväll, bara för att ha nåt gott att tugga på, som han gärna vill. Och det hjälpte nu med. Det ska helst inte bli en vana bara. Men är det det som hjälper honom nu så får det bli så. Jag kan tänka mig att det inte är så gott med tummen i munnen med den där sylvassa tanden där.

Så nu ska jag faktiskt också gå och lägga mig. Det ska bli så skönt att sova ordentligt och länge.
Hoppas bara Lukas också tänker det för han sover på tvären i vår säng.

På babysimmet igår fick vi fina diplom med kort på oss bl.a. och så sa dom att det blir en fortsättningskurs efter nyår redan vecka 2 så det blir inte så många veckors uppehåll. Det längtar vi tills.

Gonatt, det är inte varje dag man lägger sig klockan 22.



Torsdag 10 december

Idag var jag riktigt trött när jag vaknade, eller blev väckt av en glad och busig liten Lukas.
Att lägga sig klockan 1 var inte en bra idé. Eftersom Lukas inte åt sin gröt igår så var han ju lite mer hungrig under natten. Han åt då vid ett eftersom han vaknade när vi skulle lägga oss. Sen igen vid sen och vaknade vid nio.

Men idag precis som igår var han en riktigt mysunge. Vi låg nog och myste och busade i 40 minuter i sängen innan vi gick upp, för då kom Tösen och påminnde oss om sin närvaro.

Vi gick långpromenad idag, vädret var väl ganska ok, det regnade inte i alla fall.
Alla julkort är postade, så nu kan ni snart förvänta er en riktigt lite gosunge i brevlådan.

Det var även dags för mig att rida idag. Och när jag kom hem satt dom och försökte äta gröt, det gick lite bättre än igår men inte helt enkelt. Jag fick i honom lite mer gröt, det är tålamod som gäller. Men idag gick det bättre med morotspurén, två kuber blev det idag. Så det fortsätter vi med imorgon.

Imorgon är det sista gången på babysimmet :(
Jag får nog leta reda på nån stans man kan bada med så små bebisar. Kan tänka mig att inte alla badhus godkänner det.

Lukas dyker

här kommer en liten film när vi är och simmar
vet inte om detta funkar, annars får ni väl besöka min facebook
http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=201319687650

Onsdag 9 december

Det har varit en riktigt bra dag idag.
Jag hade satt klockan på 8.30 och då vaknade Lukas med. Han fick äta sen myste vi lite.
Det var ju helt ok att han vaknade då eftersom han somnade vid 19-20 tiden igår. Han sov i vår säng till 3 då han åt lite och sen kunde jag flytta honom till sin säng.
 
Jag fick ett ryck och satte igång en lussebulle deg. Medan den jäste åt jag frukost.
Vid 11 började Lukas bli trött igen så han vilade en stund medans jag bakade klart det sista.
Vid 12 vaknade han och ville äta och då kom även Richard hem på lunch.
Vi gick en promenad och Lukas sov nog 1 h efter vi kom hem så jag och Tösen passade på att busa en stund och sen fick jag även donat och plockat lite här hemma.

Idag var Lukas på mycket bättre humör än igår. Det var skönt.
Men han har inte velat äta gröt eller morrot på hela dan. Jag har i och för sig försökt när han varit lite för trött och lite för hungrig så vi får prova imorgon igen.

Ååååååååååååååååh nej!!!
nu märkte jag att jag missade säsongssista greys anatomy förra veckan. Fasen också!
va ska jag ju titta på :(


tisdag 8 december

Idag har det inte varit lätt att vara Lukas.
Tänder på gång och vaccin igår så han har varit kinkig hela dagen.
Värst var nog medans jag var ute och red, då hade han tydligen skrikit mest hela tiden och ville absolut inte ligga ner så Richard var helt slut när jag kom hem. Jag var ju borta 2,5 timma så jag förstår honom.

Vi har inte gjort så mycket idag annars. Lukas var trött i morse efter att ha vaknat vid 22 och velat vara vaken lite. Vi var bara en liten sväng och handlade på Hemköp, Ica och Önska.

Hoppas att Lukas mår bättre i morgon.

Måndag 7 december

Då var den helgen över. Vi var åter igen i Göteborg i helgen.
Det var dags för den årliga julmats lagningen. Det blev inte lika mycket gjort som vanligt, men vi gjorde leverpastej, mandelmusslor, knäck, och dom andra gjorde även julkorv, men vi orkade inte stanna så länge.

Vi åkte till min moster i Lindome i lördags, på kvällen blev det lite julbord och julfirande. Det är alltid så svårt att hinna med allt precis vid jul så då sa vi att vi slår ihop matlagningen och firandet.
Det var mycket trevligt och kul att träffa alla.

På söndagen lagade vi maten, tyvärr var vi väldigt oplanerade så det drog ut väldigt mycket på tiden. Vid 18 åkte vi hem. Det var väldigt skönt. Och väldigt jobbigt att köra hela vägen hem. Det blev inte så många timmar sömn som jag är van vid.
Tösen och min mosters hund kommer nämligen inte helt överens. Eller mest Lotta min mosters hund, för Tösen har inga problem med en hund som är lugnt och har "rätt" energi, men en hund som Lotta som inte gillar andra hundar och är väldigt bortskämd, då blir Tösen jobbig som bara den, hon är på och polisar hela tiden, och då blir det många mun huggningar. Så det var väldigt skönt att sätta sig i en "tyst" bil.

Idag måndag har jag varit och jobbat. Och idag har vi även vaccinerat Lukas sin andra dos av de vanliga vaccinet, mot bl.a polio och stelkramp. Det var inte alls kul. Det gjorde ont på lille skrutten, men som tur är så glömmer dom fort de små liven. Nu vägde han 7130gr och är 67,4 cm lång. sedan den 17/11 har han ökat 255gr och ca 2 cm, på 20 dagar.
Han har faktiskt planat ut kurvan lite sen sist, så jag ska försöka få i honom lite mer mat på dagarna. Han äter ju inte lika mycket mat på nätterna längre och är väldigt aktiv på dagarna. Så det blir kanske lite mer gröt på dan innan han vant sig vid rotfrukterna.

Nu ska jag titta klart på underbara "Mannen som talar med hundar"

Vi har även smakat på lite morotspuré idag. Det gick jättebra, han var lite skeptisk men åt det.

Simbilder

Glömde lägga in simbilderna igår men här kommer dom

Här värmer vi upp och simmar vi lite



Här sjunger vi namnsången i början, Lukas var helt galet glad så ledarna kunde inte hålla sig för skratt


Här var det dags för dubbeldyk, ja vi har samma "hålla andan min" :)


Sen efter ett par dyk fick vi relaxa lite och flyta på rygg


Efter allt simmande sjunger vi en sång om en skatt på havets botten och upp kommer det en skatt, med massa fina leksaker och idag hittade vi en fin rosa fisk


Fisken försökte smita men Lukas var den i hasorna, fisken hade inte en chans


Det var alla bider som fanns, tyvärr går det nog inte att lägga upp filmer

Fredag 4 december

Inatt har Lukas sovit jäääätte mycket.
Han somnade ungefär vi 19.30, 6.30 när Richard skulle åka imorse vaknade han första gången och ville äta. Det var ganska behagligt. Sen efter lite bus så somnade han igen. Och sov till 9.30.

Igår kväll var jag ute och red, så himla mysigt. Det var frost på minsta lilla gren så det var ganska ljust ute, speciellt eftersom månen sken så fint och dom har en stor övning på skjutfältet som skjuter upp lysraketer hela tiden. Under tiden åt Lukas gröt och badade med Richard, och jag kan tänka mig att dom busat en del, så det var väl därför han var sömnig.

Igår på dagen var jag och Lukas först på Småfolket på morgonen och efter det gick vi långpromenad runt Fågelforsdammen med Lisabeth.

Imorse när Lukas tuggade på mitt finger som vanligt så tyckte jag att jag kände ett litet tandhörn. Jag har inte fått titta så noga ännu.

Och i onsdags kväll innan vi skulle gå och lägga oss så fick Lukas äntligen tag på sina fötter. Nu är det det mesta han gör på dagarna, försöker hålla tag i fötterna. Jag försökte ta ett foto på detta, men som vanligt blir han distraherad av kameran när den kommer fram.

Idag är det dags för babysim. Skoj skoj. Tänkte att vi skulle öva mer på det där att skicka honom imellan oss så han får simma något tag själv under vatten.

Tills dess så ska jag försöka städa upp lite här hemma, efter mig själv. Fick ju ett julpynt ryck i onsdags när det var så underbart väder. Så nu står här ljusstakar och prylar på hela matsalsbordet. Suck!

Det är bara att sätta fart!

Torsdag 3 december

Ännu en underbar morgon. Solen håller på att gå upp över Skillingaryd. Så vackert i all frost.

Idag ska vi kolla om Småfolket fortfarande är öppet eller om dom stängde i tisdags.
Hoppas det är öppet, det var längesen vi var där.

Efter det ska vi gå långpromenad runt Fågelforsdammen, det brukar ta 1.5 timma, och Lisabeth ska följa med. För en långpromenad själv, det är inte skoj. Visst har jag både hund och Lukas med men det är inte samma sak.

Igår när jag trodde jag skulle gå och väcka Lukas så låg han redan vaken och låg och busade på magen.
Men idag så sover han gott. Så jag borde nog gå och hämta mig lite frukost innan vi måste åka.

Vi hade en ganska behaglig kväll igår, Lukas somnade ca 19, vaknade 21 somnade 23 sov utan matning ändå till 8.20. Så underbart. Det var nog banangröten som vi provade igår, han verkade gilla den mer än naturell gröt.
Det sämsta med kvällen var att Lukas vaknade precis när Greys Anatomy började. Och jag missade hela, trodde han skulle somna om men sen vid 22 så började han busa så då var det bara att ta med honom till soffan.

Nu får jag nog skynda mig om jag ska hinna med allt innan vi ska åka ner till kyrkan.

Onsdag 2 december

Oj det var läskigt att skriva december, är det verkligen december??
Vädret är verkligen underbart. Helt blå himmel och strålande sol och viktigast 3 minus grader.

Då ska jag försöka komma ihåg vad vi gjort sen sist, det var ju ett tag sen jag skrev.

Vi kan ju börja med fredag:
Det var ju såklart dags för babysim. Lisabeth var med oss, tack för hjälpen Lisabeth! Vi tog lite foton och filmade lite. Vi får se om det gå att lägga upp video här. Lukas hade inte sovit något vidare precis innan så han var lite lätt trött efteråt. När vi simmat klart körde vi förbi Teds för att köpa en macka att äta på vägen till Göteborg. Teds ligger ungefär, näe jag vet inte hur långt, men kanske tog ungefär en minut efter att jag satt Lukas i bilen tills vi var framme, då sov han. Vi åkte hem och hämtade Tösen, bilen var redan packad. Sen bar det av. Vi stannade förbi mamma och pappa för att släppa av Tösen.
Lukas sov heeela vägen till Göteborg, ungefär vid Liseberg vaknade han. Och var lite lätt gnällig och myyyycket hungrig. Vi åkte först hem till Sofie för att packa ur bilen lite och så Lukas kunde äta. Sen åkte vi igen, till Liseberg, och träffade Ida (en barndomskompis). Där var hur mysigt som helst. Men konstgjord snö och alla lampor. Man får sån julstämmning efter har varit där. Lukas gillade det med, han fick komma upp en sväng också, då var hans redan stora ögon ännu större. Han fick även titta på jultomten en snabbis.
Efter ett par timmar bar det hem till Sofie igen för lite middag.

Lördag:
Fjantig som jag är så hade jag jättesvårt att somna på fredagkvällen. Jag sov i soffan och Lukas på golvet precis nedanför mig. Jag somnade nog inte förrän 1, vid 6 vaknade Lukas och ville äta, efter det fick han ligga i soffan med mig, sen sov jag till 8. Dom två timmarna gav mig bättre sömn än de andra 5, knas.
När vi senare var klara så bar det av till frissören. Hon höll med om att mitt hår såg förjävligt ut :) Vi kapade lite, 10 cm kanske. Och nu känns det mycket bättre. Det blev ingen frisyr för jag måste få det att växa ut ordentligt innan det är någon idé att klippa upp det och så. Men men, det kommer nog en dag med.
Efter kapningen bar det av att titta på bröllopsklänningar till Sofie. Det var kul.
Lukas gillade klänningarna med, alla fina färger på balklänningarna som fanns med. Vi träffade även Sofies kompis Josefina som hjälpte till och var smakråd på klänningar. 

Efter ett par timmar med massa fina klänningar så åt vi brunch. Det var gott, man fick grädda sin egna våffla med. Smaskens! Lukas var inte lika nöjd, men det visade sig bara vara blöjbyte dags, men han ville helst sitta i knät och titta på allt, nyfiken som han är. 

På kvällen hade Sofie blivit bjuden till Hotell Gothia, dom firade 25 års jubileum. 84 var ett bra år. Då fick hon ta med gäster. Och då fick jag och Josefina följa med. Lukas fick stanna hemma med Jamie. 
På inbjudan stod det att det började vid 19. Men inte att man måste vara där då. Men oj vad vi missade som kom nästan vid 20. Dom hade fått snittar och champagne. När vi kom var det låst överallt så vi fick hjälp av en vakt till slut att komma in. Och efter mycket om och men fick vi ett bord. Alla hade ju redan satt sig och börjat på buffén. Så dom fick plocka fram ett nytt bord till oss. Buffén bestod av räkor, krabba, musslor, hummer och bröd och grönsaker så klart. Det var så himla gott! 
Efter det var det även tårta, men efter ett par tuggor fick den en vääldigt konstig smak. Precis som att tårtorna stått öppna och man haft mögelost i kylen. Det smakade inte gott.  
Som underhållning så kom Rickard Herey. Han var rolig och bra, han sjöng lite schlager. men som kom den riktiga undehållningen för kvällen, tyvärr, Wizex, så himla tråkiga. Men det gjorde inte så mycket för det var ändå snart dags att åka hem.
När vi kom hem sov Lukas fortfarande. Tack och lov, för Jamies skull.
Söndagen blev en snabbis på Nordstan och sen hemåt igen.
Lukas blev helt tokig när vi träffade Richard igen, han hade verkligen saknat honom. Han blev jätteglad och dom busade massor.

Måndag; då tog vi det lugnt hela dan. Vi var dock och hälsade på en 6 veckors bebis och hämtade Richards dator och andra saker i husvagnen hos hans föräldrar.

Tisdag: då fick jag sätta klockan på 8. Det var jobbigt men gick bra bara jag gått upp. Vi skulle nämligen träffa Marina och Elsa och gå tipspromenad klockan 10 i Jönköping. Det var trevligt. Fint väder med. Efter promenaden runt Rocksjön åkte vi hem till Marina och åt lite lunch. Efter det åkte jag och Lukas Till Ica Maxi för att handla för det var ganska tomt i frysen. På kvällen var jag även och jobbade några timmar. Jag fick även hem mina julblommor som jag beställt av Ebba, så idag ska jag pyssla lite till här hemma med julsakerna. Hänga upp gardinerna och så. Måste ta tag i diskberget i köket med. Det står överallt.
Här behöver röjas lite varstans faktiskt.
Men nu ska jag nog gå och väcka Lukas. Sömntutan.

RSS 2.0