Dåligt med energi

Ja idag ligger energinivån på botten, den har gjort den stora delar av veckan, därav mitt dåliga bloggande i veckan.
I söndags strulade givetvis bilen för mig, den hade ingen lust att starta. Så jag jobbade inte i måndags eftersom vi behövde fixa bilen. Som tur var funkade det bara att ladda batteriet, bilen gillade visst inte heller snöstormen.
I tisdags åkte jag och jobbade en liten sväng på kvällen. Eftersom det var lönedags så var det illa tvunget.

På dan i tisdags var vi på föräldraträff på BVC. Då vi äntligen fick vägt Lukas det kändes som det var länge sen.
Nu väger han 8140g och är 70.7 cm. Jag trodde han hade växt mer på längden, eftersom kläderna börjar bli trånga, på längden. Men denna gången var det ju den andra BVC sköterskan som tog hand om oss så hon kanske gör annorlunda än vår vanliga.

Igår, onsdags var vi på barnvagnsbio. Det började klockan tio, inga problem att hinna dit ju. Lukas vaknar ju klockan 9 och äter, så var det bara att klä på honom och åka.
Men, så somnade jag om 5 minuter och gick liter för långt med Tösen, frukosten var trög att få ner.
Richard glömde handla mellanmål till Lukas så jag behövde stanna på vägen och handla det. Det resulterade i att jag lämnade Skillingaryd 9.27. Ingen bra idé. Jag skulle ha varit vid bion 9.45, men så fort går det inte köra till stan. Speciellt inte i det här vädret. När jag gick ur bilen började kyrkklockan ringa, alltså var klockan 10. När vi satte oss i stolen så började bion. Inte alls stressad och genomsvett :)
Men men, det var värt det. Vi såg Valentines day. Det var hur mysigt som helst att vara på bio. Några av de andra hade vart innan så de visste att man skulle sitta längst fram, för då kan barnen vara på golvet och busa och leka.

Efter bion åkte vi hem till Marina och Elsa och käkade lite lunch.
När jag skulle åka hem fastnade jag med bilen i all snö. Som tur var hade en kille på parkeringen precis skottat ut sin bil så han hjälpte mig först att skotta undan lite och sen putta loss mig, jag stod ju i stora gropar nu när jag hade slirat så mycket. Bara vi kom ur parkeringen så somnade Lukas, för då hade han sovit kanske 10 minuter sen 9 på morgonen och då var klockan ca 15.30.

På tal om Lukas så vaknade han nu, bäst att hämta honom. Hade!

Himla skitdag!

Det har det vart idag, Richard "missade" bussen hem från Vaggeryd inatt, vilket betyder att han drack mer och blev mer bakis och kom hem senare i eftermiddags vilket resluterade i att inget blev gjort. Här behövdes städas, skottas, och säkert något mer.
Det blev inte bättre när jag behövde åka och handla, klädde på Lukas, spände fast honom i bilen, satte mig för att starta, vred om nyckeln...och vad hände?? INGET!! lamporna tändes och det sa klick klick klick i motorn.
Det var droppen. Det hjälpte ju inte att jag inte ätit godis under heeela veckan, eller något sött. Man blir lite lättretlig när sockret går ur en.

Så det var bara att gå in igen, Lukas tittade väldigt frågande på mig när vi kom in igen.

Nu ikväll så sa en kompis till Richard att det mest troligt var en cell i batteriet som var paj. Det gör att lampor kan tändas och så men den klarar inte starta då.
Så imorgon ska vi kolla med ett annat batteri. Är det inte batteriet är det ev. startmotorn och det hoppas jag verkligen inte att det är.

Vi var ute och gick en promenad hela familjen innan idag för att hämta lite saker på Richards jobb.

Jag försökte ta en bild med hur mycket snö vi har, men jag ska nog ta en här hemma på vändplanen. Det är i alla fall högre än hela Tösen nu, vi provade gå i trädgårn, det var svårt.

Nu ikväll blev det lite bättre när jag lyckades med en riktigt god middag.
Lammsadel med potatisgratäng. Första gången jag gjorde det själv, gjorde på känn utan recept. Och det blev dundergott. Och nu njuter jag av en bit mörkt choklad och lite OS och hoppas det går bättre för tjejerna än killarna på skidskyttet.



Såhär är kul att leka nu, alla leksaker på en gång. Titta lite på den vrida handen med leksaken i så man seer från alla vinklar, smaka lite och sen byta till nästa.

Just det, vi åkte aldrig till stan igår för att hälsa på Elsa med familj. Det var nog lika bra det.

Hoppas på smidig lösning med bilen imorrn, håll tummarna för oss :)

Fredagsmys

Nu ska vi se vad som hänt sen sist.
I onsdags var vi på babycafét, det var lite tråkigt nu när jag bestämt mig för att dra ner på sockret.
Men förutom fikat var det bra. Resten av dan fick vi inte så mycket gjort, har för mig att det snöade så det blev inte ens promenad. Just det ja, på kvällen kom mamma och Nina med ett lass ved till oss. Så åt vi lite smarrig middag med, schnitzel med klyftpotatis, hemgjort såklart.

I torsdags var Lisabeth här och pysslade lite med mig. När hon skulle hem tog vi en snabb promenad ner till Ica, men p.g.a all snö och bitande vind gick vi ingen extra sväng, det börjar bli riktigt tungt att köra vagnen nu när dom inte plogar ordentligt. På kvällen var det ridtur som gällde, i snöstorm, var helt öm i ögona efter.

Idag var det äntligen dags för babysim igen. Det är så himla skoj. Idag var vi 4 som kom, det blir väldigt lugnt i poolen då. Eller lugnt och lugnt det är riktiga busungar allihopa :)

Imorgon ska vi hem till Ola och Marina med lilla Elsa. Det ska bli kul att se Elsa (4 dagar äldre än Lukas) det var länge sen nu. Vi hoppas på att snöstormen lugnar sig till eftermiddagen så det inte blir problem att ta sig in. Helst skulle vi åka lite tidigare och köpa nu snöskyffel med eftersom vår gick sönder för nån vecka sen.
Vi får se, håller tummarna för att det går åka iväg imorrn.




tänkte göra en liten bildserie som visar hur dyra leksaker inte är värt det. tacka vet jag enkla saker man har hemma, de är roligast. Som här, min hårklämma. Den bästa morgonmys i sängen leksaken. Morgon och morgon, här är nog klockan 9.15 typ


Richard och nyvaken Lukas fortfarande trött, det är ansträngande att bada.



Lite bus i bara blöjan blir det alltid med de där två när det är dags att ta på pyamas


Off to bed!!

Trevlig helg allihopa!


OS är underbart

Ni får ursäkta men jag har inte riktigt tid att skriva nu för tiden när det är OS på tv hela tiden.
Har precis sett Björn Ferry ta sitt guld. Så himla välförtjämt. Jag rös hela målrakan. 

Idag har jag, Lukas och Lisabeth varit i stan. Det blev en heldag. 
Vi började med planerad avfärd 10.30 för det var dags för mellanmål kl. 11.00. Så det hade vi kunnat ta i bilen innan vi skulle gå ur. Men så blev det så att vi blev lite sena och jag behövde köpa en burk lunch, så 10.55 lämnade vi Skillingaryd vilket ledde till att vi inte ens kom till Vaggeryd innan han blev arg och hungrig.
Så vi fick svänga av och byta förare, så jag hoppade bak och skulle mata Lukas, men så hade jag glömt skeden, den låg kvar i morgonrocken som jag hade på mig när jag packade. Typiskt.
Man tager vad man haver och i detta fall blev det ett idomin lepsyl, det funkade ganska bra som sked, fast vi stannade på nästa mack, efter 2 mil och fick tag på en sked, efter en hel del letande.
Det gillade han, mamma och mat i baksätet.

Vi tog en vända nere på stan och sen åkte vi upp till A6 och IKEA.
Lite shopping och sen bar det av till ICA Maxi. Då hade lukas kanske sovit 30 minuter totalt på 6 timmar. Så då var han trött på allt farande upp och ner i vagnen ut och in i bilen. Till slut fick jag honom att somna i vagnen, så jag kunde plocka mat ifred :)

Sen på väg hem blev det samma igen, vi stannde för att tanka innan vi lämnade stan och då insåg jag att det var matdags igen, bara det att nu var baksätet FULLT med prylar. Det blev till att packa om. Men när han nästan ätit klart blev han TOKarg och ledsen, det gick inte att lugna honom förrän på 10 minuter säkert.
Men sen så gick det bra, med lite tokeri, sång och kittling.

Imorgon ska vi gå ner till babycafét. Och ta en långpromenad med Tösen på eftermiddagen.
Sen på kvällen kommer mamma och pappa med ett lass ved, det är kallt här hemma nu när veden är slut.
det är inte ekonomisk hållbart att köra för varmt på bergvärmen, märkte vi :)

Nu ska jag slappa lite till innan läggdags. Just det härom dan kom kläderna som jag köpte på klädpartyt


Söndagsmys i soffan, han är inte så tjock som han ser ut på bilden, det är sitt/ligg stilen :)
      

Lukas hälsar på kissungarna hemma hos farmor, han vågade inte röra dom när dom kom i knät.


Vår lilla alla hjärtansdag hälsning som de flesta fick i mobilen :)


Bio och middag på stan

Ikväll har vi fått barnvakt och ska äntligen gå på bio och gå ut och käka.
Det blir Farsan och Taste of Beirut.
Vi tar med oss lite sällskap, Fidde och Lisabeth (Richards bror och hans tjej)

Igår var vi på begravning, Richards farmor.
Det var hemskt jobbigt, stundvis. Jag fick gå ett varv på parkeringen med en gallskrikandes Lukas i vagnen, men så somnade han äntligen. Han sov kanske 30 minuter, och vaknade lagom till att dom spelade den inledande låten av gudtjänsten, en låt som får helt ny mening. Aldrig ska jag sluta älska dig.
Bara tanken på hur ledsna dom var som satt där framme fick mig att störtlipa medans jag plockade upp Lukas och klä av honom. Usch ja, det var jobigt. Resten av gudtjänsten hade jag ju Lukas att koncentrera mig på och klarade mig från många fleer tårar.

Jag hade lovat Richards mamma att fota lite, men glömde det lite, och sen helt plötsligt kommer det fram 6 karlar och bär iväg kistan. Hej hopp det var jag ju inte med på. Vi trodde ju att dom gjorde det sen typ. Jag hade ju kunnat ta foton innan gudtjänsten, men glömde, tydligen hade Richard nämnt detta men det minns jag inte.
Jag jag "spran" efter dom ut och tog nån bild innan dom skjutsade in den i bilen.
Efter detta bar vi allihop av i bilkaravan av mot kyrkogården.
Där igen blev det jobbigt då jag tittade på Richards farfar och kom och tänka på hur hemskt det måste vara, att leva med nån i 60 år och sen stå bredvid när man sänker ner människan i jorden och täcker över. Fy farao. Jag röstar på kremering för då slipper man just den biten att verkligen sänka ner nån man älskar i marken. 

Efter greven bar det av till lite middag, efter middagen hölls några tal, ja det blev jobbigt igen, bl.a. så hade Richards farfar skrivit ett brev som lästes upp. 
I kyrkan satt jag jämte Richards kusin och satt även mittemot henne på middagen, hon hade det riktigt jobbigt. 
Det är jobbigt att se nån som blir så lessen. Det smittar så, jag är så lättpåverkad, speciellt nu för tiden.

Nu är det i alla fall äntligen över och ikväll blir det desto roligare och imorgon med, då är det ju alla hjärtans dag. Då är vi bjudna hem till Richards föräldrar på fika. 

Just det nu är det ju även OS tider, härligt! Jag gillar OS. Speciellt när det är svenskar i leken, min favorit är skidskytte, där är det verkligen inte klart förrän sista skjutningen och sista biten mot mål. 

Trevlig helg på er, och Glad alla hjärtans dag imorgon. 


Onsdag...redan

Jaha, det kändes som jag skrev igår men det såg jag nu att det var det inte.

I måndags var jag och jobbade som vanligt. Det hade även gått bra för mina killar här hemma.
Äntligen så har jag blivit klar med allt jag kan för att avsluta förra året ekonomiskt.
Det känns skönt så att jag kan börja hjälpa till lite mer med det dagliga arbetet.

Igår var vi i Vaggeryd. Vi hade först tid hos tandläkaren klockan 10, för lite information om goda matvanor och god tandhållning, eller vad man kallar det. Vi fick även en tandborste och lite tandkräm.
Efter det åkte vi hem till Sara, där vi lämnade Tösen innan tandläkaren. Lukas fick lite mellanmål så han skulle kunna sova gott i vagenen medans vi promenerade. Strax efter vi tog en extra sväng på rundan så han skulle få sova lite längre så vaknade han, typsikt så ett tag efter det ville han inte sitta i vagnen längre. Så jag fick bära lite på lite alla möjliga sätt och vis.
På väg hem till Sara igen gick vi förbi Ritz och köpte frallor, semlor och chokladbiskvier, undra varför jag aldrig  går ner i vikt?!?!
När vi skulle åka hem hade Lukas somnat innan vi ens kommit till stationen. Tokungen, jag som gjorde allt för han han skulle somna lite i soffan hos Sara, för vi blev också ganska trött efter promenaden och allt fika.

Igår kväll var jag ute och red en sväng. Det var lika härligt som vanligt. Det är så härligt med all snö, det är så ljust ute nu tack vare den. Det var precis lagom kallt ute med.

Idag har vi besökt babycafét, det var trevligt. Nu är Lukas en av de stora pojkarna där.

Imorgon kväll kommer Richards bror Henke hit med sin tjej, det är ju dags för begravning på fredag för Richards farmor. Vi ska även fråga dom om inte som vill vara barnvakt på lördagkvällen så vi kan gå på bio. Det vore väldigt trevligt, vi tänkte se Farsan i så fall.

Nu måste jag hitta på något att äta, får passa på att äta medans Lukas sover. Så man får göra det i lugn och ro.



Slö söndag

Idag har vi knappt gjort något.
Igårkväll var Richard i Vaggeryd och spelade poker, med sin bror bl.a.
Så jag och Lisabeth passade på att kolla på film och äta alldeles för mycket godis och chips.
Lukas var snäll som ett lamm, somnade lätt på 5 minuter när det var dags.

det två bröderna lyckades ju givetvis inte ta sig hem med bussen som planerat, men det gjorde inte så mycket. Lukas vaknade vid 4 och ville inte somna om så han fick sova hos mig.
Vi behövde ju även lämna tillbaka filmerna idag i Vaggeryd.
Som tur var så kände även Richards föräldrar för att bjuda oss på middag allihopa. Det var gott, som vanligt.

Imorgon är det dags för arbete igen. Men det är väl lika bra :)

Hemska tanke

I torsdags kväll tittade jag på Allt för Martin, en dokumentär om en kvinna vars förlossning inte blev så bra. Tack vare läkaren så fick bebisen hjärnskador och svåra rörelsehinder. Jag kom in nån stans mitt i och då var pojken 6 år, hon bar honom fortfrande på axeln, med en handduk där eftersom hans mun var öppen hela tiden och dregglade. Han sov 4 timmar per natt och hon med, då fick han också gå på dagis på dagarna så hon fick sova då. De få gånger han sov längre så vaknade hon och låg ooch väntade på att han skulle vakna. Han hade nästan jämt lunginflamation men en gång när han var 17 så orkade inte kroppen längre och han dog. Första tanken som slog mig var, va skönt för henne. Hon hade också fått den frågan flera gånger och hon svarade då jag hade hellre sugit slem, sondmatat och sovit lite, bara för att få ha honom här hos mig.
Oj va jag lipade, tänk, vad hade man gjort om något sånt hänt en själv. Man hade givetvis stått ut och älskat sitt barn lika mycket för det. Det kan jag enkelt säga nu.

Usch nu går vi till något roligare.
Igår la jag Lukas på golvet ett tag med massa leksaker. Dom var roliga en liten stund. Sen fick han syn på Tösens mjuka fotboll som han gillar att springa efter i sin gåstol. Så nu försökte han ta sig dit, genom att rulla, men han kom liksom inte riktigt fram. Till slut låg han utanför täcket, när han då försökte ställa sig lite på armarna så åkte han istället bakåt, vilket resulterade i detta:



Han tyckte inte att det var lika skoj som jag dock :)
Igår var vi ju även och simmade. Nu tycker han det är jättekul när dom sitter på en madrass i vattnet och får "trilla" ner i vatnet. Han gjorde det säkert 15 ggr. I början gillade han inte det för då hade haninte koll på när han skulle stänga luftgångarna, men nu e han king på det. 
Nu i veckan har Lukas också fått ny pyamas, eller tre, i storlek 74. Stor kille nu!
Vanliga kläder går att ha lite längre men hela dressar som pyamas passar inte lika länge. 



som ni ser är den lite stor i kroppen, men lagom lång. Det blir väl så när man har en smal kille. 

Nu  är det kläddags så vi kan gå till systemet.


Klädparty

Jag "börjar" visst bli lite slö på att blogga.
Dagarna går så fort och det händer inte alltid jättemycket.
Nu ska vi se här, vilka dagar har passerat sen sist. Tisdag; då var vi nere i kyrkan på småfolket.
Det var kul, det var ganska många där. Jag fick väcka Lukas typ 15 min innan det började, klä på och åka.
Han tyckte det var jättekul, med alla sånger och alla barn. Nu får även Lukas fika lite när vi är där.
När vi kom hem så sov han riktigt gott i 2 timmar. När han sover så länge och det blir lite senare så äter hansin lunch så himla bra. Till skillnad från igår då han kanske åt halva lunchen. Efter det blir dan helt knas, han är småhungrig och småtrött hela tiden. För övrigt igår var vi nog bara och handlade, när det väl lugnade sig med snöandet.
Tösen hon får hoppa fram här nu över trädgården, för nu går snön upp på magen på henne. Hon behöver inte direkt sätta sig ner för att kissa heller :)

I morse/förmiddags så var vi bjudna på klädparty, hos min chefs fru.
Hade jag bara gått upp som planerat hade allt gått lite lättare. Men nej då jag tänkte att jag hade gott om tid och som 30 minuter till. När jag skulle sätta upp håret så märkte jag att det nog behövdes tvättas håret, så det var bara att ställa sig och tvätta håret. Och när jag skulle klä på mig märkte jag att jag behövde stryka toppen. Typiskt!
Som tur var så var jag inte ensam om att vara 10 minuter sen. Tack och lov. Hatar att vara sen.
Kläderna var ganska fina, Lukas fick en body, för framtiden, en ljublå med limegrönt tigerhuvud på. Och ett par byxor, mörk mörk grå.

Tack och lov så bjöd ju också Maria på fika. Riktigt goda frallor och lite kakor. Jag hann ju bara slänga i mig en banan på väg dit.

Lukas somnade lätt på vägen hem och fick somna om när vi kom hem.
Till lunch sen fick han ny rätt, kyckling med pasta och persiljesås. Han gillade det. Jag trodde det skulle vara alldeles för stor bitar men han "tuggade" och svalde kvickt. Så jag tar det som att han gillade det.
Nu ska Lukas få vila lite till. Så han är pigg och glad när Richard är hemma med honom ikväll, jag ska ju ut och rida som vanligt.

God kväll!

Work work

Då var det måndag igen och dags att jobba.
Vilket började med en underbar natt, Lukas vaknade till en liten snabbis efter han somnat och sen sov han till klockan 6. Helt perfekt. Slapp ju störa honom med eftersom han redan sov i sin säng.

Idag har Lukas och Richard varit på äventyr. Dom började dagen ganska grinigt, men inget som lite gröt inte kunde hjälpa. Efter det fick han sova lite och sen rusade dom till tåget för att åka till Vaggeryd.
När tåget nästan kommit fram fick dom reda på att tåget gick från andra sidan, så en studsig tur i vagnen ner för trapporna och upp igen blev det, men han hade visst asgarvat hela vägen.

Dom tog först en fika på Ritz, sen hälsade dom på några kompisar vars hus är totalförstört inuti efter en brand.
Efter det bar det hem till farmor Mia. där det var matdag, lite sent, men det funkade.
När jag kom strax efter 16 med semlor till allihopa, då sov Lukas. Som tur var så vaknade han efter ett tag så jag fick gosa ifatt mig. Och va glad hav blev när han fick syn på att det var jag som kom och hämtade honom i sängen, han sprattlade med hela kroppen. Min gosunge.

Vi åkte så småningom hem jag lämnade Lukas och Richard hemma, åkte och handlade och möttes av de här tokarna när jag kom hem :)



Nu sover Lukas gott i sin säng, och jag ska njuta av lite tid i soffan, på divanen med mitt täcke.
I morgon ska vi nog gå ner till småfolket igen. det ska börja imorgon...yay!!!


RSS 2.0