Mysig helg

Helgen har vi spenderat hemma hos mamma och pappa.
Vi åkte dit i fredags eftermiddag efter att vi hade badat.

Jag gillar varkligen att vara där hemma en hel helg såhär. Man är ute mycket, man gör saker.
I lördags hjälpte jag mamma med stallet, mockade och så. Efter det red vi en bra runda, med massa galopp.
Jag fick rida McGibbons, när jag väl kom upp, det är inte lätt när man är van vid hästar som är 0,5 meter lägre.
Men det är helt värt all träningsverk jag har nu. Sista biten på galoppen så tänkte jag "hoppas vi inte ska ta "extrabiten" på den här sträckan, för då orkar jag nog inte. Som tur var gjorde vi inte det, eller jag menar, som tur var kände Gibbon att det var lagom med den vanliga biten, för jag hade då inte fått stopp på honom.
Det är helt sjukt vad jobbigt det är att galoppera i full fart. Man åker ju bara med om man jämför med att trava.
Jag har ju inte heller nån styrka i armarna direkt, så jag får ju hålla i med hela kroppen och axlarna. För att stanna får jag bara hålla i tyglarna och "kasta" hela kroppen bakåt.

Men åter igen, det är heeelt klart värt det, det är så himla underbart att galoppera i snö.
På vägen hem skulle vi galoppera en bit med, man jag pallade inte, hästarna var ju fortfarande pigga och på hugget och jag pallade inte hålla emot, för där var det inte lika mycket snö och även möjliigt att det kom en bil, så då kan det ju vara bra om man har lite kontroll. Så vi fick trava istället.

På kvällen sen kom mammas kompis Isabell, med make Ulrik och barnen Gustav 3 och Adina 2 månader snart.
Va fort man glömmer hur små dom är. Och hur stilla och lugna dom är.

Idag söndag tog vi en liten pulkasväng där hemma. Det är ju tvunget.
Även Lukas fick åka, en gång med Sofie på tefat och andra gången med Richard på en snowracer.




 

Jag blev bara tvunget att dokumentra Lukas härliga sovstil. Ansiktet ska ligga helt emot något, t.ex. våra kuddar eller i sin säng spjälskyddet och helst ligger han ännu längre upp med kroppen så huvidet och kroppen lixom hamnar i vinkel.
Men va skönt jag har det nu ikväll, detta har jag längtat efter. Lukas var ganska trött när jag la honom så jag provade lägga honom direkt i sin säng, vilket betyder att mitt täcke är ledigt och jag kan ha det här i soffan med mig. Jag hade alltid det förr och har saknat det. det är ju mycket goare än en filt.
Ska nog passa på att hämte lite glass med för snart börjar Pojken i randig pyamas, den ska tydligen vara bra säger Lisabeth. Så det får vi lita på.


Snöstormen är förbi

Ja, som ni alla säkert märkte så var det snöstorm igår. Det var inte skoj alls att gå ut, jag tror att jag bara gick hela vägen till postlådan en gång faktiskt. Tack och lov att Tösen klarar sig med en dag på trädgårn.
Just det jag gick till bilen och åkte och handlade med.

Richard har stannat hemma hos oss hela veckan. Det har vart ganska skönt att ha lite sällskap.
Han skulle stanna hemma imorgon med, och då ska vi ju även simma. Yay!!!
Idag, ikväll var vi en sväng i Vaggeryd hos Richards föräldrar. Richards farmor dog nämligen igår kväll så vi tänkte att dom skulle slippa laga middag så vi köpte med oss Thai mat, och så fick jag anledning att baka en kladdkaka till.

Lukas han ränner runt här i sin gåstol, han älskar den. men han ska nog få lite mer golvtid, läste nämligen precis Alex Shulmans blogg att deras dotter Charlie hade lärt sig krypa härom dan. Och hon är lite yngre än Lukas, vet inte exakt men nån vecka tror jag. Fast börjar han krypa så kommer jag ångra det sen.
Lukas har för tillfället sitt egna lilla sätt att ta sig fram. Jag la honom idag på filten på golvet och gick ut i köket, när jag kom tillbaka hade han rullat runt och "fastnat" på valvet. Jag flyttade tillbaka honom på filten och gick tillbaka till köket. När jag kom tillbaka igen hade han snurrat iväg igen, denna gången även vänt sig så huvudet var åt det hållet jag la fötterna på. Eftersom han har detta sätt att ta sig fram på så tror jag att han väntar ett tag till med att krypa. Men vem vet, han har börjat lyfta sig lite på armarna, jag antar att det är första steget.

Idag tog Richard över lunchningen så jag kunde åka och rida. Lukas hade då tröttnat på att äta, men Richard kom på en genial idé


att mata honom med sleven han brukar leka med och då åt han snabbt upp.

Tog lite bilder när jag var ute och red idag med :)




Solen passade på att gå ner bakom skogen med, det var så himla fint, tyvärr fångar inte kameran allt det fina.


Idag är Richard sjuk.

Hoppas att det inte blir långvarigt.
Igår var det ju måndag och jag jobbade, t.o.m 6 timmar denna gången, instället för 5.
Det gick bra för Richard hela dan med, lite insomningsproblem, men det löste sig på en promenad.

Imorse när jag vaknade till lite så hörde jag tvn och att det var tänt, dessutom var klockan nästan 8.
Jag hittade Richard på soffan, han mådde jätteilla. Och har gjort det hela dan, hoppas att  han kan hålla det för sig själv och inte smitta ner oss andra.

Lukas har idag fått smaka lite på spaghetti och köttfärssås, det gick utan en enda liten min. Så jag fick nog godkännt på matlagning från honom med.

Han har faktiskt varit riktigt mysig idag.


Snygg stil i sittern i morse när han väntade på att jag gjorde frukost.

Vi satt en stund och myste ordentligt i soffan innan han skulle sova nu i eftermiddag, han hade ätit ordentligt och började bli lite sömning och favoriten Händig Manny på tv, då satt han så så snällt i mitt knä..eller vi halvlåg.

Sånna stunder lever man länge på :)

Funderar på att baka något gott, och sen stoppa in det i frysen kvickt som attan så jag inte kan äta upp det :)


Söndag hela veckan

Vore det inte skönt om man kunde ha söndag hela veckan.
Det finns alltid något halvt värdelöst halvt bra att titta på, på tv.
Man kan äta massa gott, för dan efter är det ny vecka, nya försök att ätra sundare.
Vädret verkar alltid behagligt.

Nu minns jag inte när jag skrev sist, men i fredags hade vi ju som vanligt babysim. Richard var dessutom ledig, så det var trevligt. Och oj vad vi hade tänkt hinna med saker i helgen, men oj vad fel vi fick.
Vi skulle tvätta städa, göra klart golvet i källarn osv. Men men..
Jag håller på och tvätta för fullt nu, borde gå ner och hämta den men det får vänta lite till.

I lördags var det traditionsenligt melodikrysset, efter det skulle Lukas sova (enligt planen i alla fall) och sen skulle jag och Lisabeth gå långpromenad med Tösen och Richard skulle ta med sig Lukas till Mårten på fika. Men det gick inge vidare, jag försökte söva honom ca 1,5 timme och det funkade inte. Han är så himla trött och gnor sig i ögona hela tiden och gäspar, han lägger sig till rätta men så kommer han på NÄ! inte sova.
Till slut gick vi upp och han fick äta sin lunch. Det gick väldigt lätt, det brukar det inte göra utan lunch. Han åt allt, lätt som en plätt utan gnäll. Det händer inte så ofta. Nu för tiden äter han, morot, potatis, palsternacka, broccoli och fisk. Så duktigt är han, broccoli var lite tokig ny smak först, men det går ner utan problem och fisk är lite trögt men det funkar det med.

Efter lunchen gick vi, Richard fick gå och hälsa på sin bror istället för Mårten skulle bort. Så då somnade han 5 minuter i vagnen, by the way, i sin sittvagn som han fått byta till nu, stora killen. När vi senare gick hem, somnade han åter igen, kanske 10 minuter.



Idag var det samma visa. Han ville inte somna på förmiddan. Som tur var så var inte jag hemma utan det var Richards tur. Jag var äntligen ute i Fagerhult och red för första gången där på vääääldigt länge. Det var jättekul och skönt, underbart väder.
Lukas fick i alla fall sova en timma. Idag på eftermiddan  åkte vi till Vaggeryd en sväng för att tvätta av bilen och laga lite mat hos Richards föräldrar. Då sov han kanske 30 min totalt. Så när vi åt vid 18.30 var han så trött så han blev helt galen. Jag gick in i sovrummet med honom och vi gungade lite. Helt plötsligt blev han hur pigg som helst igen och börjar busprata, utan att ha sovit. Men när vi åkte hem sen somnade han ganska så snart, men vaknade när vi kom hem, vilket resluterade i ännu mer sov vägran. Så nu äntligen somnade han för en lite stund sen.

Det är ganska jobbigt när han är sån här, det tär på hjärnan, när han bara gnäller hela tiden, som han gör när han inte sover, som han bör. Som tur är får jag lite miljö ombyte imorgon när jag ska jobba. Det skadar verkligen inte, imellanåt.
Nu ska jag hämta tvätten, njuta sista biten av nån film på tv innan det är dags att sova igen.



Lukas med frukost smoothie mustasch



Såhär är jättkul att titta på tv, nu när man kan. Richard och övertrött Lukas myser i sängen


Hemsk "ridtur" idag

Ja fy tusan! När jag och Herkules skulle gå ut från ladugården för att komma ut en lite tur så för nån av de första gångerna så ställde jag inte upp dörrarna helt ordentligt med hjälp av "benen" man fäller ner som håller uppe dem. För jag höll på att prata med Carina samtidigt. Och för första gången nånsin så kommer det en vind uppifrån så vänsterdörren gick igen, och fastnar såklart i sadeln, vilket resulterar i att han får dörren med sig, och hoppar iväg. När jag väl fått tag  i honom och fått upp honom till stallet igen, för han ville inte riktigt gå i närheten av ladugården när Carina bar dit dörren igen och satte på den, då får vi syn på efter en liten stund att det pissar blod från ena bakbenet, ganska långt ner. Så himla typiskt. Tydligen har den här dörrincidenten hänt förr, två ggr med en annan häst, det är bara sånt som händer ibland. Som tur är så är Carina sån som säger att det är djur vi håller på med och olyckor händer. Så hon anklagar ju inte mig för det.


Carina la på tryckförband. Men Herkules verkar inte speciellt rörd ut utan ser mer ut som...va tusan skulle vi göra så för vi skulle ju ut och rida alldeles nyss. Efter ett tag skulle vi lossa lite på förbandet och då hade det slutat blöda, och vi kunde titta lite närmare. Som tur var så var det "bara" i huden ca 3cm jack. Bakom ligger det en stor led så tur i oturen att det inte slog hårdare.

Tur i oturen att jag ställt mig på just den sidan jag stog på och inte den andra, där det helt plötsligt kom en dörr flygandes.

Jag lovade ju även en bild på gåstolen så här kommer den




I onsdags var sara här och hälsade på och så ville jag även visa va fint han kan sitta själv nu, min stora pojk.

Jobbat idag!

Idag har jag jobbat, det var ju trevligt.
Idag vågade jag inte höra av mig hem och höra hur det gått, jag blir så stressad av att veta att det inte går bra, så det är lika bra att strunta i det.
Men idag så hade det gått jättebra.
Det måste vart mina visdomsord innan jag åkte.
Dom löd ungefär: han MÅSTE som om 1,5-2h efter han vaknat.
Man måste inte busa heeela tiden, han kan ligga en stund för sig själv och bara titta på tv. Övervakad så klart.
Minsta trött tecken så är det dags att hoppa i säng och vila.
Mat efter han vaknat.
Lukas fick sovit 2 st pass med 1 h var och åt sin lunch, fast det var inte så kul visst.

Det kändes VÄLDIGT skönt att det gick bra. Tack och lov. Resten av dan har vi mest myst. Det han har vart vaken. Han sover ju ungefär mellan 16 och 18. Och sover igen vid 20. Men imorgon ska vi nog inte göra mycket annat än att mysa.

Godkväll på er.

Helg i Göteborg

Jaha, söndag klockan 23.32. Imorgon är det dags att jobba igen.

I lördags åkte vi till Göteborg. Vi hade tänkt at åka senast kl. 12, och i vanilg ordning blev vi 30 min sena. Sen byggde vi på det genom att köra förbi McDonalds och hämta lite lunch, och genom att stanna lite för länge hos mamma och pappa, där vi bara skulle hämta en madrass, vilket blev, blöjbyte och kaffe bulle paus.
Vilket var ganska gott, bulle då asså.

Vi passade också på att inviga Lukas nya bilstol. Det ångrar vi att vi gjorde denna långa resa. När han somnade föll hans huvud framåt och blev hängandes där, vilket inte var så bekvämt. Så på vägen hem idag fick han nog och gallskrek till slut, så Richard fick sitta bak och leka lite, men det  hjälpte bara en liten stund.

Första anhalt i Göteborg blev Tynnered/Frölunda, hos Therese med familj, på lite fika och mycket tjöt.
Efter det bar det hem till Sofie och Jamie. Vi fick smarrig middag. Och idag skulle jag och Richard på bio,
Avatar 3D. Den började 11.30, vi skulle åka 10.30 senast, så det var lagom att Lukas somnade då, men det funkade ju inte såklart. Så som tur var tog de en promenad på ca. 1 timme så då sov han gott. Men resten av tiden skrek han i stort sett. Sorry Sofie och Jamie!  När bion var slut skulle vi åka och köpa en gåstol till Lukas, en vi hittat på blocket. Vi skulle sen möta allihopa i Lindome, för dom höll på att tömma morfars lägenhet i Mölndal. Som tur var somnade Lukas i bilen på väg dit, så han fick sova lite. Sen blev han glad när han upptäckte att jag och Richard var där när han vaknade. Lille gullungen. Och gåstolen gillade han verkligen. Den får ni se en annan dag för nu är det dags att hoppa i säng och sova.
Gonatt!

Simmat idag

Igår tänkte jag att jag skulle bloggat, men det blev inte så. Lukas vaknade till vid 21 tiden och nästa gång jag tittade på klockan i sovrummet var den visst 22.17. Jag somnade visst :)

Det verkar som vi äntligen hittat en bra dagsrutin för Lukas.
Han vaknar oftast klockan 8 för att äta, sen sover vi lite till, då får han sova i vår säng, till 10 ungefär, då äter han lite till. Han får ligga en stund i sin säng och busa medans jag går ut med Tösen.
Jag äter frukost och han smakar lite med. Han är vaken 1,5-2 timmar. Sen sover han ungefär två timmar, gör han inte det så blir det bara 30 minuter och det är inte lika roligt.
Sen är det dags för lunch. Han äter massor nu, ungefär 7 bitar blandat av morot, potatis och palsternacka. Bitarna är från en iskubs bricka, smidigt sätt att portionera i när man gör egen puré.
Sen är han vaken till 16, äter innan han sover, sover till 18. Klockan 19 ungefär är det grötdags, sen är det pyamas, tandborstning och mysstund innan det är dags att sova ca. klockan 20. 
När vi går och lägger oss får han äta lite. Det är lättare att flytta honom till sin säng då och jag slipper vakna under natten och mata. Sen nån gång under natten vaknar han och strular lite men somnar om efter en liten stund.  Sen är klockan 8 igen.

Idag var det dags för babysim igen, så himla skoj.
Nu är det flyttat från 13.30 - 14.15. Vilket Richard tyckte var lite jobbigt för innan kunde han åka direkt dit, nu kommer han hem en liten stund, hinner känna efter hur trött han är och sen åka igen. Men det gick ju bra idag.
Richard fick äran att ha Lukas i sitt omklädningsrum. Det var både skönt och konstigt, det kändes som man glömde något hela tiden.

I onsdags var det ju dags för besök på BVC med. Läkaren var där. Han kollar höfter, hjärta och lite allt möjligt.
Sist, alltså 7/12 vägde han 7130gr. och var 67,4 cm.
Nu 13/1 väger han 7680gr. och är 70cm.

Nu är det dags att dona och fundera ut vad jag ska packa, för imorgon bär det av till Göteborg igen. På söndag ska jag och Richard gå på bio, Avatar, 3D. Medan Sofie och Jamie passar Lukas. Det ska blir skönt att göra något sånt ihop.

Trevlig helg på er.


Så här såg vår frukost stund ut i morse, den stora till mig och den lilla till Lukas :)



Hörru morsan! Stör inte mig med din kamera jag kollar ju på Nalle Puh!!

Ny vecka

Oj, jag hade visst inte uppdaterat mig på länge.
Vad har vi gjort sen sist?

Jo, i torsdags eftermiddag åkte jag och Lukas hem till mamma, för på fredag morgon bar det av till Göteborg för att gå på morfars begravning. Jag trodde att Lukas skulle sova på väg till Göteborg, men icke, han var vaken nästan hela vägen dit, han somnade strax innan vi kom fram. Sen somnade han i vagnen igen när vi gick från församlingshemmet upp till kyrkan, så då fick han sig bara en lite power nap. Jag trodde Lukas skulle vara riktigt trött och gnällig i kyrkan, men det var han inte. Han var jätteduktig. Han stog i mitt knä och studsade, han var väldigt intresserad av våra blommor vi skulle lägga på kistan och även på "programmet". Givetvis så glömde jag ta med nån leksak in i kyrkan så han fick ha ett program att leka med och tugga på.

På väg ut från kyrkan i allt klock dån somnade han igen. Då sov han nog nån timma. Han vaknade lagom så mamma inte skulle kunna äta så många kakor...typiskt!
På kvällen åt vi middag med min moster och henns man, mormor och mamma. Efter det åkte vi hem till Sofie och Jamie. Vi blev nämligen lovade dessert, choclate chip cookies och deras säng. Så det var inte så svårt att bestämma sig för att åka dit.
Lukas bestämde sig för att roa mig med att vakna klockan 3,6 och 9, så jag var helt slut efter den natten.
Vi låg kvar i sängen till efter melodikrysset för det löste jag och sofie i sängen.
Efter det åkte jag Lukas och Sofie in till stan för att träffa sofies kompis Malin och Angelica. Vi gick till Kronhusbodarna och fikade, det var mysigt, dom hade en brasa brinnandes där, den gillade Lukas.

Jag har även köpt en ny bilstol till Lukas i helgen. Det blev testvinnaren BeSafe Izi Kid X2. Dom hade den ganska billigt på Toyota center i Göteborg så det var bara att passa på. Så den ska vi nog sätta in innan helgen.
Det är i för sig ganska smidigt med babyskyddet som man kan bära med sig vart man än ska, och så sitter han ju där, den nya stolen sitter ju där den sitter.

Sen åkte jag och mamma hem på kvällen, Lukas med givetvis. Vi pausade hos mamma och pappa på middag, det stod ju rådjursstek på menyn.

Söndagen var ganska lugn, vi var bjudna på fika hos Richards farfar. Så där var vi och träffade lite släkt.

Måndagen, ja då var det dags med den nya rutinen, att jobba måndagar. Det gick la bra, massa pappersarbete nu såhär i början av året för att avsluta förra året.
Richard hade inte haft en så bra dag dock, Lukas hade varit jättegnällig hela dan. Och Tösen hade jävlats med honom med. När jag kom hem höll Lukas på att somna för första gången på hela dan, förutom när dom gick och handlade, han höll på att somna i bärselen, det enda som verkar funka. Han såg verklign helt slut ut, men när han hörde mig så kämpade han upp ögonen. Han fick äta, och sen var han pigg och glad igen. En liten stund innan han somnade.

Idag var jag ute och red, samma sak då, jättegnällig hela tiden och helt överlycklig när jag kom hem. Tycker synd om dom båda.

Nu är det dags och borsta tänderna och hoppa i säng. God Natt! 

snö snö och åter snö

Nu är här så mycket snö i SKillingaryd att dom vet nog knappt vart dom ska göra av det när dom plogar.

Nu fastnade jag i en dokumentär på femman "Kvinnan med jätteben"
Hon har helt galet stora ben. Dom är både extremt långa och tjocka, resten av kroppen är normal. Det ser lite knas ut faktiskt. Men va jobbig det måste vara.
Åter till vårt liv här.

I måndag var Richard och Tösen med Calle (richards pappa) ute och jagade. Dom skulle gå och driva lite. 
Det gick bra, men dom såg inget. Tösen var överlycklig, springa i skogen och allt har- och rådjursbajs hon hann äta innan nån stoppade henna.
Vid lunchrid begav jag, Lukas, Mia och Otto oss ut i skogen för att möta upp med dom och grillade korv. Det var jättemysigt.

  


Häromkvällen hade vi en lite fotosession när Lukas åt med. Bara för han e så söt :)
Så då får jag väl dela med mig av de bilderna med.


Det blir lätt klabbigt när man äter


Speciellt när man insisterar på att hjälpa till mycket


Katrinplommonpuré e bra för magen :)


Kan själv!

Jaha, vad ska vi hitta på detta året då?

Jag hoppas att det blir lite lugnare än 2009.
2009 var ganska intensivt. Vi började ju med att köpa hus och flyttade hit januari/februari skiftet.
Strax därefter fick vi hem Tösen på prov. Och det funkade ju bra så henne behöll vi.
Våren gick fort och sen var det dags för den underbare Lukas att joina oss. Vi insåg ganska snart att en stoor bil behövs, så det blev till att byta. Denna höst och vinter har nog varit den snabbaste i världshistorien. Men även den mest händelserika. Det känns som det var väldigt lång tid sen vi berätta att jag var gravid på julafton, men det är ju bara ett år sen.
Lukas har nog också han haft ett händelserikt år. den första halvan växte han så det knakade. Och efter det var dags att se riktigt solljus så har han lärt sig otroligt mycket.

Det började ju med att hålla upp huvudet, det var ju kämpigt, men det funkade ju ganska snart.
Nu kan han t.o.m. sitta nästan helt själv, stå med lite balanshjälp. Snurra hejvilt från mage till rygg och tillbaka igen på mage. Han har fått två tänder. Lärt sig smacka, så nu kan han snart rida :)
Han får lätt tag i fötterna och får till och med in dom i munnen. Han äter numer lunch, morotspuré är godast, potatis är okej och palsternacka fick vi ta paus på för det blev för mycket med både potatis och palsternacka som ny smak på en gång. Men det ska vi snart börja smaka igen. Efterrätt är alltid gott, mango och mango/päron har vi smakat på ännu. Som kvällsmat får han gröt, för tillfället är det äppelsmak på den.
Spy det gör han knappt längre, det är för småbarn! 
Nu snart är det dags att köpa ny bilstol för den andre börjar bli för liten. Så det önskade vi pengar till i julklapp så nu har vi en bra början. 
Just det vi får ju inte glömma att Lukas lärt sig att suga på tummen, till slut så funkar det lätt som en plätt, det var kämpigt i början men till slut fick han in den utan att flyga ut på en gång.  


De senaste dagarna har vi spenderat hemma i lugn och ro. Nyår firade vi med Mia, Calle, Fidde & Bettan hemma hos Mia & Calle, det bjöds på mycket god mat och en det spelade på natten. Det var ett mycket trevligt sätt att fira in det nya året.
Igår kväll var mina föräldrar och Nina här på lite middag. Det var trevligt det med. Mamma passade på att gosa extra mycket med Lukas för alltid när vi träffas annars har hon så mycket annat att göra.
Veckan som kommer blir det lite att göra med. Först ska jag ta tag i mitt liv och lugna ner sockerberoendet.
Måste ta tag i viktnedgång inför Sofie & Jamies bröllop. Där finns en del att jobba på.
I en felfri värld så blir 0,5 kg i veckan lagom. Jag håller tummarna :)



Lukas är ute och flyger.  

 
Och här provar vi de nya majskrokarna



såhär brukar lek i babygymmet se ut nu för tiden



Tösen och jag gick långpromenad i onsdags i snön. Otto var också med men han fick visst inte var med på bild.

Nu är det dags att borsta tänderna och ta tag i avfrostning av frysen.

God fortsättning på er allihopa.

RSS 2.0