Veckobloggning

Från och med nu kan jag tydligen bara lova veckobloggning. Och skulle det komma upp nån mer gång så blir la det en bonus :)

Nu verkar det äntligen som Lukas förkylning gått över för denna gång. Så på tisdag kan vi nog smyga ner till Småfolket och visa upp hans nya skills :)

Jag som äntligen kommit igång med att röra lite på mig med min Zumba, jag äter knappt inget godis om det inte är kalas då. Det har börjat ge resultata, 2,5 kg på 3-4 veckor, så hände det här med pållen förra veckan, och när svanskotan började kännas bättre så käckte jag till den igen. Jag satt i sängen och skulle "hoppa" bakåt lite, och aj aj aj va ont det gjorde och har gjort ganska ont sen dess. Så i torsdags fick jag tömmköra Herkules istället, gå är ju inga problem. Hur det gick med Tösen med oss vill jag inte ens prata om, irritationen stiger redan...

Annars i veckan så hade vi besök av Lisabeth här i tisdags, hon har haft lite problem att baka en kladdkaka så nu fick jag gå in och coacha henne :)  och resultatet blev perfekt!
I onsdags...gjorde vi nog inget, satt hemma och dega.
I torsdags, när lönen skramlade in lite lätt i de tomma kontonen, så bar det av till stan med Lisabeth.
Hon behövde handla mat till kalaset igår och vi behövde fylla kyl och frys så vi förhoppningsvis överlever denna månad med. Det blev dyrt, men nu är här välfyllt. Lukas han fick ligga i vagnen och slappa lite, han var ganska trött och hade lite leksaker, så han charmade ganska många där när han låg och myste med sin kanin och tummen.
Ifredags var jag på bio med mina kompisar Linda och Linda, Sara var sjuk och kunde inte följa med. Vi åt först middag på Soya och sen såg vi Alice i underlandet 3D. 3D som äntligen kommit hit med.
Den var bra! Jag gillar verkligen Tim Burtons filmer han gjort med Johnny Depp.
Lukas hade inte somnat förrän 22.30, bättre än inget.


Igår lördags var på kalas hemma hos Fredrik och Lisabeth. Dom fyller båda år i mars så dom slog ihop det.
Det var mycket trevligt och jättegod mat, Tack Lisabeth! det gjorde du bra.
Idag har jag fått lite sovmorgon. Inte för att det är så ansträngande att gå upp 8 varje morgon, men principen att få sova lite extra, det behöver man. Annars idag har vi inget speciellt planerat.
Imorgon är det ju också dags att arbeta lite. Det kan behövas.

Ha det bra allihopa så hörs vi när vi gör det!


Såhär fin blir man om man dricker ur mammas smoothy"glas"



En trött morgon, fick han mysa lite i soffan med Tösen, när jag tittade till honom lite senare var han halvvägs på väg över Tösen, ut på nya äventyr.



Säkraste/mjukaste vägen ner från soffan, är via Tösens bädd.



snyggaste sov stilen



Nybadad Lukas och nynerkissad pappa. Observera att Lukas är heeeelnöjd!



Posar med sin fina nybadade frilla som man får efter en stund i mössa :)

Nu var det länge sen.

Åter igen trodde inte jag att det var så länge sen jag skrev men det var det visst.
Veckan som har gått har varit lite annorlunda eftersom Lukas har varit sjuk och sovit lite galet och inte somnat förrän 21-22.30. Vilket gör att man inte orkar sätta sig med datorn i knät vidare länge.

Då ska vi se om jag kommer ihåg vad som hänt sen sist.
Det blev ju ingen operation av, men det värsta var nog att på onsdags eftermiddan så ringde dom från Ronald McDonald huset där vi hade fått rum så Richards skulle fått plats. Tydligen hade det inte gått fram att jag ringde och sjukanmälde Lukas på måndagen. det värsta var nog ändå när det ringde vid 20 tiden, först svarade jag inte på mobilen för jag var upptagen med Lukas men sen ringde det hem med så då svarade jag. Och då var det sjukhuset som sa "vi går här och väntar på er" Jösses vilken bra organisation. Men men, vad mer kunde jag göra än att ringa numret det stod på pappret och sjukanmäla honom.
Idag kom det en ny tid 15/4 tror jag dte var. Perfekt för då har vi inget speciellt planerat, känns som vi har det många andra veckor/helger. Vi vill ju inte ha något planerat den helgen.

I torsdags när jag var ute och red så trillade jag av. Helt plötsligt så hoppade Herkules till, han gör ALDRIG nåt sån här så då är man inte beredd alls. Så jag hamnade raklång med ryggen rätt ner i isen på vägen. Det var mindre skönt. Då var det skönt att jag inte rider ensam längre. Inte för att det hände något, men ändå. Jag blev något stel efter det. Svanskotan har varit riktigt öm fram tills idag, det har gjort jätteont att sätta mig. Det kändes precis som om två lösa benbitar gned mot varann, men antagligen var det för att jag var så svullen. Jag fick även ett snyggt blåmärke, eller detta kunde nog kallas svartmärke. Jag är fortfarande lite stel i skuldrorna, mitt mellan skulderbladen typ. Men det går nog över det med.
I fredags var sista babysimmet men Lukas var fortfarande sjuk då så det blev inget av, men vi hade ju tänkt missa det ändå eftersom vi skulle åkt till Linköping. I lördags var vi hos Richards faster som hade fyllt år. Hon gör alltid så himla god mat. Även denna gång. Tyvärr har det blivit mycket sockersyndande denna vecka, men det ändrar vi på igen, fram till påsk iaf.

Lukas har det vart full fart på ändå denna vecka. I sängen och soffan kryper han på bra, på golvet är det halt så där ålar han mest. Igår trillade han ner för soffan för första gången, Richard hörde inte att jag lämnade honom där. Vi har fått flytta ner sängen ett hack nu efter att han ställt sig upp ett par gånger i sängen. I vår säng går det knappt heller ha honom sovandes. För i helgen så hörde vi helt plötsligt en liten smäll, Richard sprang in i sovrummet då hade han vaknat, krypt fram till Richards sängbord och tagit hans mobil, men tappat den i golvet och låg med armarna utanför sängen, troligtvis på väg att hämta det. Som tur var hann Richard dit i tid.

Ja det var nog den veckan. Nu hoppas vi på att han blir frisk snart så vi kan gå härliga vårpromenader och gå till babygrupperna och träffa alla andra barn.

Ha en bra vecka!

Klassfest

Igår var det dags för klassfest. Det blev en ganska hektiskt dag.
Vaknade kl. 8 som vanligt. Denna morgon av att Richard kom och la sig, han blev förvisad till soffan när han väl kom hem efter en kväll på stan. Lukas hade vaknat vid 6 först men fick då ligga hos mig, så han vaknade också när Richard "smög" in till oss.
Jag och Lukas gick upp och åt frukost, jag fick dammsuga lite efter att han hade ätit smörgåsrån på sin filt kvällen innan. Plus att Tösen drar in massa sand nu när vi är ute och går.



Jag fick röja lite i köket med innan klockan blev 10 och det var dags för melodikrysset. Vanligtvis brukar ju Lukas somna efter 1,5-2 timmar på morgonen, men inte idag, han blev istället helt hyper. Men det gick bra att lösa krysset ändå. När krysset var klart fick han lite mellanmål och kunde efter en stund av övertalning och frustration p.g.a stress somna. Jag åkte iväg och tankade bilen, fyllde på spolarvätska, kollade så vår tänka promenad runt Fågelforsdammen skulle gå att genomföra. Handlade. När jag kom in, vaknade Lukas eftersom Tösen låg i sovrummet med och flög upp när jag kom hem. Strax efter det kom Ida och Chabli. Som för ca ett år sen var en liten valp men nu nästan var högre än Tösen.
Jag Ida och hundarna tog en långpromenad på 1,5 timme. Så dom ev. skulle hålla sig lite lugna på kvällen.
Det blev lite macka duschning och piffning sen bar det av, första anhalt Hok. Där vi överraskade Lisette som snart fyller 30. Hennes familj kom lite tidigare och överraskede henne totalt. Det blev ett snabb stopp för mig Ida och Lisabeth som körde. Richard och Lukas stannade tills Lisabeth kom tillbaka efter hon lämnat oss bl.a. Vi glömde typiskt nog Lukas skötväska hemma, men det hade gått bra ändå. Tur han kan äta lite vanlig mat nu för tiden.
Vi andra fick också lite mat, jättegod pastasallad med fläskfilé, mycket gott! Till drack jag 1/2 glas vin. Det värmde till gott i kinderna på en gång.
Sen bar det av till stan. Vi skulle träffa några andra tjejer från Bottnarydstiden kl. 17 på Olearys.
Klockan 18 var det dags att gå bort till Karlssons, vi var nästan först.
Och det skulle visa sig vara ett riktigt kasst arrangemang.
Det vara flera skolor från Jönköping. Ljungarum som vi gick på hade 7 klasser vårt år, vi var 9 som kom. 8 av oss var från Bottnaryd. Den 9:e var min kompis Linda som jag gick på gymnasiet med.
För 300 kr. som detta kostade fick vi välkomstdrink, det ingång inte garderob för 20:-, så himla fjantigt.
Vid 19.30 var taccobuffén framdukad. Med tomat, gurka, sallad, majs, lök, ananas, gräddfil, salsa, nachos och färs, som inte ens var kryddade med tacco kryddor. Så himla kasst.
Det var tur att vi hade pratat ihop oss att vi ville träffas vi gamla Bottnarydare så då var det ju lite värt det iaf.
Så fort folk började lämna sina bord så plockade de provisoriska borden bort, de som satts på dansgolvet, vi fick ju inte sitta i deras riktiga restaurangdel. Vårt gäng hade som tur var fått plats där det normalt står lite bord. Så det var ju trevligt så vi kunde sitta kvar, men vid 21.30 så kom en tjej och sa att dessa bord var bokade och vi fick inte sitta kvar. Då har dom bokat ut dom som spritbord till andra gäster som släpptes in vi 22.
Så fruktansvärt dåligt.

Som tur var så drog dom igång musik på dansgolvet och folk började fyllas på så vi bestämde oss för att stanna till 2 då bussen gick hem. Jag och Ida dansade mest hela kvällen.
Men herregur vad "gammal" man har blivit. Och den himla köttmarknade som pågår överallt. Bara för att man vill gå ut och dansa, ta en drink men en kompis så menar man ju inte att man är allmän egendom som vem som helst får klämma på. Suck!

Men men, vi hade kul iaf. Och va långt detta inlägg blev. Ni får stå ut lite till :)

Imorse vaknade Lukas vid 7 och fick komma till oss i sängen, men han kunde knappt somna innan han vaknade igen för han var så täppt i näsan, han har blivit förkyld igen. Typiskt!!!! så troligtvis så blir det ingen operation nu i alla fall. Så jobbigt. Men vi ska höra med dom imorgon.

Vid 9 skulle Ida åka hem till sina föräldrar för hon lovade sin pappa att dom skulle åka skidor på mossen.
Jag kunde inte riktigt somna om efter det, eftersom Lukas inte ville det heller, Richard gick upp med honom vid 8.
Men vilken tur att jag inte somnade för där in sängen så tog han sina första riktiga krypsteg. Så kul! Plus att han en gång lyckades gå från krypande ställning till att sätta sig.
Han är så duktigt mig pojk :)
Just det, han har lärt sig en annan sak i veckan med:



Att stå helt själv om han får lite rumpstöd mot soffan, därifrån försöker han gå till en men det är svårt.
Ni som har facebook kan se en liten ny film med detta skojiga "trick".

Nu måste jag gå och väcka honom.

Oro

Av nån genial anledning började reda ut lite inför operationen nästa vecka.
Det första steget var ju ok. Vi behöver inte själva betala för att bo på Ronald McDonald huset.
Vi börjar med att checka in där och sen på avdelningen. Jag hade ju hoppats att vi fick sova allihopa på RMD huset, men troligtvis sover jag och Lukas på sjukhuset och Richard i huset. Kommer säkert sova sjukt mycket se nätterna.
Vi får åka hem på fredan fick jag också veta.
Informationen man får hem är ju inte så bra gällande detaljerna asså, lite kasst. Det står att man ska komma kvällen innan och att operationen är planerad dagen efter. Inget mer.
Jaja...

Sen började jag kika på en hemsida man fått tips om, narkoswebben.
Då började oron stiga, just det här med att söva honom är ju inte så spännande.
Jag fortsatte som tur var att titta runt lite på webben och hittade ett forum på FamijeLiv. Där fanns hur mycket som helst att läsa. Så nu känns det okej igen, inte bra men okej.

Det var så himla dumt att börja rota i detta nu innan helgen, jag ska ju på klassfest på lördag, vilket jag ser jätte mycket fram emot. Det ska bli så himla skoj. Det är 10 år sen vi slutade 9:an, men det är inte klassen sen högstadiet som jag vill träffa utan låg och mellan, alla "hemifrån". Åh det ska bli så kul, I cant wait!!!
Imorgon kommer Ida hit med, min bästa kompis sen barndommen, där var jag dagbarn bl.a
Hon och rottisen Chablis kommer, så Tösen får en kompis med att leka med.
Vi ska ta en långpromenad innan det bär av till stan så dom lekt av sig lite så dom kan hålla sig lite lugna under kvällen.

Just det, idag blev vår sista babysim. Det är ju klass nästa vecka med men då vi ju i Linköping eller på väg hem.
Jag frågade hur det blir efter den här kursen och då ska dom ha öppet för allmänheten, med bebisar då, mellan 14-15 det ska vi besöka oooooooofta. Då blev jag riktigt glad.

Nu önskar jag alla trevlig helg.

Dags att blogga igen

Idag är det torsdag, sist jag bloggade var måndag, vart tusan tar veckorna vägen. Ni får ursäkta att det inte blir varje dag, det känns ju hela tiden som jag gjorde det dan innan.

I tisdags förmiddag var jag och Lukas på småfolket igen, det var kul. det var så himla länge sen.
Det är ju mellan 10 & 12 och då brukar ju Lukas normalt sova. Men när man är iväg sådär brukar det gå bra ändå. Bara vi kom ut från vår gata och kom på cykelvägen så blev det rena rama isgatan. Fruktansvärd var den, kolla här:



att den dessutom var totalt ojämn hjälpte inte. För er som inte vet, vi har dessutom nerför hela vägen. Inte skoj!
För den delen var det inte roligt när vi gick hem och det tinat upp heller, plaskblött istället.
Lukas somnade ganska snart vi börjat gå så vi gick hem och hämtade hunden och gick en liten sväng med henne.

I onsdags morse bakade jag kladdkaka åt Richard. Jag skulle nämligen åka tillbaka med bilbatteriladdaren till hans jobb, så då ville dom ha lite fika med. Och jag bakar ju gärna.
Men fy va tråkigt det var att inte äta själv.
Värst var nog att komma hem till ett hus som luktade nybakt kladdkaka och inte ha nån att äta. Jaja, jag överlevde det med.
På eftermiddagen tog vi en härlig vårpromenad. I den underbara solen. Vi tog en sväng på 50 min. Tänkte hälsa på Richard, men givetvis tog deras rast slut lagom till att vi närmade oss.

Idag torsdag så var vi på småfolket igen. Det var inte alls lika roligt. Det är nämligen ingen "ledare" där på torsdagarna så dom kommer bara några enstaka. Så inga mer torsdagar i fortsättningen. Vi håller oss till småfolket och babycafét på tisdagar och onsdagar.

Nu ikväll har jag varit ute och ridit, så himla gött och nu börjar Lyxfällan, så det ska jag titta på.

Just det! glömde berätta att Lukas lärde sig klappa händerna själv i lördags. Han tittade på mamma när hon gjorde det och sen gjorde han det själv, det ljudet vaknade jag till imorse, inte gnäll utan lite klappningar och småprat. Myspys. Han kan även vinka ibland nu, inte varje gång, men när han känner för det :)


min utsikt från köket härom kvällen när jag plockade undan i köket


Nu börjar det röra på sig

I helgen har vi varit hemma hos mamma och pappa, där vi har haft det gött.
Lukas hade så himla go sovstil i fredags eftermiddag innan vi åkte så jag var tvungen att ta en bild. Det måste vart skönt för han sov 2.5 timme.


På väg hem från mamma och pappa hälsade vi på Richards föräldrar, vi bjöds på middag :)
Lukas gillar verkligen deras hund Otto, och hans leksaker, så när han låg på mattan och försökte nå nån av hans leksaker så lyckades han åla sig lite framåt, han satte i tårna i goolvet och knuffade sig fram, ett steg i rätt riktning. Och idag gjorde han det med ett par gånger. Att man kan bli så glad över sånna små framsteg men framsteg är alltid framsteg. I helgen har han äver lärt sig att kravla fram och tillbaka bland knän i soffan, så nu är han överallt hela tiden i soffan, han vill inte sitta still utan kravlar fram och klänger hela tiden.
Det är tur att han är sån mysig liten kille så det gör inget att han håller på och grejar hela tiden.

När vi kommit hem så satte Richard Lukas i sin gåstol som vi haft med oss i helgen, bara det att den var fortfrande ihopfälld, det såg så skoj ut.





Det var tydligen ett behagligt sätt att sitta och bajsa på med, för det gjorde han sen.
Nästan som på en riktigt toalett, bra att lära sig tidigt.

Idag har jag jobbat. Jag hade tänkt börja vid 7 så jag kunde sluta 15, istället för 16 det känns så sent.
Men när jag vaknade kl. 6 så ställde jag snabbt om klockan till 7 istället. Jag va dödstrött, jag hade ju jobbat som brandman hela natten :), det var ansträngande, plus att jag inte somnade förren 0.30. Jag som är van att sova mycket längre än så klarar inte gå upp så tidigt.

Nu ska jag se det sista på svenska Hollywood fruar, Maria Montazami är så härlig med alla sina tofsa överallt.

Produktiv förmiddag

Tänk vad man hinner göra saker när man går upp i tid, helt otroligt.
Idag vaknade nämligen Lukas 7.30, jag dröjde oss kvar till 7.45. Vi åt frukost, kikade lite på tv och sen vvar klockan 9, och Lukas blev pömsig igen. Så han fick sova lite. Jag passade, som vanligt, att ta ut Tösen på en snabb sväng runt kvarteret, hon fick mat. Jag slängde i en tvätt, han köra ett pass med Zumba, min nya träningsform. Ganska skoj. Kör än så länge bara en express version på 20 min men det räcker för att få igång svetten lite, ska ta längre pass snart. Sen hopp in i duschen, och när jag nästan var klar hörde jag hur Lukas vaknade.
Vid 10.30  fick han bada lite, vår lilla skitgris. Det blir ju inget babysim idag när han är så förkyld.
Tänkte det kunde vara trevligt om han är någorlunda ren när vi ska hem till mamma och pappa i helgen.
Jag har plockat fram det mesta som ska packas till Lukas, han har fått mellanmål och klockan är bara 12.30.
Nu sover Lukas igen han var vaken mellan 10-12. 


Här sitter Lukas, lyckligt ovetandes om att det är slut ammat på morgonen, men han verkar inte ha tagit nån skada :)

 
Lukas i morgonsolen, fick tag på en bunt med papper som låg på soffbordets hylla


Idag insåg vi att grå kläder är bättre än vita, speciellt om man ska ligga och rulla runt på vårt golv, som är fullt med bl.a. hundhår.

I eftermiddag bär det av till mamma och pappa. Sofie och Jamie kommer också, vi ska stycka lamm, mums :)
Givetvis tar vi en sväng genom stan, behöver shoppa lite.

Ha så trevligt i helgen!

Vackert väder

Både igår och idag har det varit alldeles underbart väder. Strålande solsken. Jag har inte kollat vädret men hoppas det är fint imorgon med när jag ska ut och rida.

Nu i en veckas tid så har vi en ny dagordning. Och idag ändrade vi lite ytterligare.
Det började med att Marina berättade att Elsa sov till 8 på morgonen. Så på torsdagen, morgonen efter så plockade jag bara upp honom till vår säng vid 6 när han vaknade som vanligt, och så somnade han om, till 8.
Nu de senaste dagarna har han sovit till 8 och imorse så struntade vi att amma när han vaknade vid 8.30, utan då gick vi upp och gjorde lite havregrynsgröt med mosad banan, banan måste det vara det är godast till säger han.

På förmiddan är han vaken ca 1.5 timme, sen sover han upp till 2 timmar, lagom till att det är dags för lunch.
På eftermiddan kan han också sova upp till 2 timmar, fast nu har vi bestämt att No Matter What, inte sova efter 18, då blir det aldrig bra. Vid 19 tiden är det gröttajm, pyamas, borsta alla 7 tänderna och bums i säng. Och oftast så somnar han på 10 minuter. Det är så himla skönt, senast 20.30 sover han.

Vi har också försökt att äta middag tidigare på kvällarna nu, som idag åt vi när Richard kom hem ca 17 tiden. 
Efter det gick jag och Tösen promenad på 40 min. och Man kan mysa lite med Lukas innan han ska sova. Och man har flera timmar med lugn och ro framför tvn och datan. Jätteskönt.

Jag känner mig lite tankspridd, har "skrivit" i 30 min nu, fastnar i tvn hela tiden, så det är lika bra att ge upp.
Jag kanske återkommer imorgon. :)

Måndag 1 mars

Mars?!?! det värsta är nog att alla helger i mars är planerade så det kommer gå undan och då är det påsk och april. Jösses!

I fredags när Lukas kom hem fråm babysimmet med Richard så började hans näsa rinna (forsa). Jag var inte med eftersom jag var magsjuk under torsdagen. Efter det har den inte slutat rinna, och igår morse började han hosta med. Det är så hemskt när han hostar, lille skrutten, men han verkar inte så berörd så det är nog ingen fara.
Han får nu sova antingen i vår säng eller i sin som är upphöjd med 3 plankor samt sin kudde, som egenligen är för hög, men han får ligga med axllarna på med, det verkar hjälpa honom mycket iaf på nätterna så inte näsan täpper igen.

Helgen har därför varfit väldigt lugn och behaglig. Jag var och red en sväng i söndags med Majsan, på Musse, en galen liten arab. Jag har bara haft tid att rida där 1 gång innan, efter Lukas föddes. Det var kul och trevligt att träffa Majsan igen.

I helgen har det ju töat en hel del. Vi var lite rädda att vår altan skulle braka in om inte snön åkte ner snart, Och det gjorde den. all snö på taket och altanen hamnade mitt i vår gång upp till huset. Lagom skoj med 0,5 tung blöt snö som behövdes skottas bort. Men Richard blev så illa tvungen igår för då kom hans föräldrar på fika.
Till hans förtjusning så kom det massa mer snö, så när jag kom hem var det bara för honom att hugga in och börja om igen.



ikväll har han myst lite med Tösen


Så här fint blev det när Richard hade skottat upp gången igen, kolla all snö...helt galet.

Jag hittade lite bilder i mobilen, kolla in den här godingen





Richard fick för sig att Lukas skulle få äta själv, det gick inte så bra, han var för hungrig och det gick för långsamt :)

Och ska man äta själv, behöver man ett bad. Nu för tiden kan han sitta själv i baljan ju och skvättmöjligheten är då maximal :)




Såhär glad blir man av att bada :)

Nu måste jag hämta något att äta.
God natt!


RSS 2.0