Onsdag 29/9

Glöm inte använda/skänka era 50-öringar imorgon. Sen är tiden ute för dem.

Det blev ingen fortsättning på inlägget härom dan, men ni överlever nog.

Ikväll är det lite galet här hemma.
Lukas sov bara mellan 12.45-14, alltså lite för lite. Så han blev lite lätt övertrött innan vi kom i säng.
Han var noga med att använda all sin energi här under eftermiddan och kvällen, han höll igång heeela tiden, donade och tjattrade. Så att få honom i säng på 40 min gick inte. Jag ville ju se idol. Prova att lämna honom i rummet och nä det funkade inte heller så bra. Så då kom Richard ner som sjläv var dödstrött.
Till slut gick dom in i vår säng och la sig.
Tösen är skendräktig och hopplös, hon ska absolut ligga där inne, i vårt sovrum. Det hade hon väl kunnat få om det inte var så att varannan minut ska hon snurra runt 3-4 varv, vilket väsnas ganska mycket.

Idag har vi vart på Babycafé som vanligt. Jag har äntligen tagit mig tid att rensa i jordgubbslandet.
Det kan man nog aldrig tro att det bara var 2 plantor från början. Nu har dom "ynlgat" av sig så himla mycket så dom täcker typ 2kvm. Jag köpte dom förra sommaren. Det är ekonomiskt.

Passade även på att rensa lite runt om och satte ner alla vårlökar jag hade. Det blir nog en härlig blandning av påskliljor, tulpaner och krokusar. Jag plockade nämligen upp dom efter våren och la alla på ett ställe och minns inte alls vad som fanns där. Så det blir spännande.

Imorgon ska vi nog besöka Småfolket, som vanligt och hoppas nån mer kommer. Det är inte säkert på torsdagarna eftersom ingen håller i sångstunden. Om det inte är så at jag känner mig sämre imorrn, har rätt ont i halsen. Vi får se.

En vanlig förmiddag hemma hos oss.


Chillar med Tösen




Vi hittade en traktor hemma hos mamma och pappa


Vi köpte pennor på Maxi, som man visst kunde rita sig i ansiktet och huvdet... tyckte Lukas


Man kunde rita med dom på kylskåpet med...
men det fick han, för det var typ white board pennor



Idag njöt vi i höstsolen

Tisdag vaddetnuärfördatum

Idag väckte Lukas oss typ 6.30, och ja Richard hade försovit sig.
Jag vaknade till när han stängde av sitt larm, men han måste ha somnat om lika fort som jag.
Tur vi har en egen väckarklocka. Eftersom Richard sprang omkring och väsnades och duschade så kunde inte Lukas somna om i sin säng så han fick hänga med mig in. typ vid 8 somnade vi om, efter väldigt mycket gos :)
vi tog en power nap till 8.30 typ. Det var ju Småfolks-dags idag så det var bara att sätta fart för att hinna med allt som skulle göras innan.

Lukas verkar som han ska sova 2 h idag så då vaknar han om typ 15 minuter. Sen ska vi åka till stan/Ica MAxi och handla en del mat ihop med Lisabeth.

I helgen var vi hemma hos mamma och pappa, Vi var ute och donade med mamma bland hästarna. Vi fyllde på vatten till hästarna, fick massa knottbett, lekte med lite halvtorkad lera, klappade hästarna och spatserade runt lite. Det gillade Lukas. På söndagen var vi i skogen och plockade lite lingon till Sofie och Jamie som också var där. Vi andra lantbor hade ju såklart redan plockat vår ranson. Det var inte lätt att gå i skogen med gummistövlar men på vägen var det skoj. Helst med mig i ena handen och Sofie eller mamma i den andra.

Jaha där vaknade han visst... Fortsätter kanske senare ikväll

Tisdag 21/9

Idag har vi vart på Småfolket i kyrkan.
Vi vaknade redan kl. 8 idag, det gjorde inte så mycket eftersom jag var så duktig och la mig redan vid 22 tiden, men jag läste ett tag så jag somnade innan 23 iaf.
Nu har precis Lukas vaknat efter sin middagslur. Prick på minuten nästan 2 h. Han är så himla punktlig.

Igår som nästan varje dag fick Lukas syn på sig själv på datan. Han tycker det är så himla kul.



Lukas nattningar har funkat jättebra i 2 dagar nu. Han bör vara vaken ca 5 h, då går det jättebra.
Precis som nu mitt på dan. Så idag testade jag en ny grej. Att han skulle somna själv i sin säng och inte i knät.
Vi satt en liten stund så han fattar att det är dags att sova, han lugnade sner sig och stängde ögona. Då la jag ner honom i sängen och satte mig på stolen jämte. Han tittade till så jag var kvar en gång sen somnade han ganska snart, han flaxade lite med Kanin först som han brukar göra.

Idag kom äntligen den efterlängtade efterkontroll tiden från Linköping.
Dom sa ca 3 månader efter operationen, men det var typ mitt i semestern så då hann dom väl inte med. Och efter det antar jag att dom haft en del att ta igen. Men nu är det äntligen dags.
Kunde inte vart på en bättre dag heller måndag 4/10 11.00.
Så perfekt det bara kunde bli.
Måndag, så Richard slipper ta ledigt, det är lättare för mig att ta ledigt.
Kl. 11 är perfekt, för då kan vi vakna vid typ 8 och komma iväg vid 9.
Det är dock Lukas dopdag, men det spelar nog inte så stor roll. Dessutom Kanelbullens dag, så vi får ta bullar med oss och fika på vägen tror jag.

Nu känns det i luften som det är dags att byta böja här hemma :)


Söndag 19/9

God kväll!
ja det är kväll här nu i alla fall.

Idag vaknade Lukas 7.30 som tur var tänkte jag att det gör ju inget för det är min sovmorgonsdag.
Men så blev det inte riktigt. Richard hämtade Lukas i hopp om att han ville somna om, som han brukar.
Men inte idag! Richards somnade snabbt och lätt och jag fick ha ögona på honom när han stojade runt i sängen och i mitt nattygsbord. Jag städade det för ett tag sen så där skulle vara ordning, Lukas gillade inte den idén.
Vid 8.30 väckte jag Richard, antog att Lukas började bli hungrig.
Jag somnade fortare än fort, det brukar jag inte kunna. När Richard kom in och väckte mig kändes det som jag precis somnat men klockan var 10. han ville sova lite till innan han skulle iväg och jobba.
Så jag och Lukas (som hade pyamas stl 86 för första gången) Tog på oss jackan och tog ett varv runt huset med Tösen.

Efter det gick vi till katterna hos grannen för att släppa in dom. Dom ville inte in igår utan ville hellre vara ute så då fick dom komma in istället på morgonen. Det bästa med att dom var ute var att dom gav oss presenter. Under ena busken här utanför låg en död hare och en död mus av nåt slag. Jättegulligt, tack!

Vid 11 begav sig Richard till jobbet och vi fördrev tiden lite innan det var dags för Lukas lunch vid 11.30-12.
Efter det skulle han sova, men när jag satte på honom ny blöja, så han ska sova så gott som möjligt, så knackade det på dörrn. Det var Richards föräldrar som var ute på en sväng. När Lukas hörde dom ropa hallå fick han sånt smile, över hela ansiktet. Han gillar verkligen sin farmor, farfar med men inte lika mycket som farmor.

Efter det var det sovdags vilket betyder städa upp köket för min del.
Mellanmål och sen promenad med Tösen. Vi gick förbi fåren och det var första gången dom inte skrämde livet ur Lukas, han gillade dom t.o.m.

Vi förberedde middan, jättesmidigt att göra lasagne med Lukas på höften, ni borde prova!
In med den i ugnen sen for vi till vallokalen och mötte Richard där.
När vi kom hem var middan klar, perfa!!!

Kvällen har vart ganska lugn, Lukas har stojat runt lite och busat med pappa. Han älskar att bli jagad runt matsalsbordet.
Nåt nytt han har börjat med är även att han hämtar gärna en bok, lägger den i knät på en och antingen klättrar han upp själv eller så vill han komma upp i knät och titta en stund i den. Fine by me, väldigt mysigt är det i alla fall.

Idag somnade han äntligen på typ 10 minuter, så gött! Hoppas det håller i sig.
Nu ska jag göra lite söndagsgott, LCHF chokladmousse, vispad grädde med smält mörk choklad i, så himla gott.

Imorrn e det jobb....suck/yay!

Födelsedagsfirande

Först kommer ett par bilder av tidgare vecka...
När vi åkte hem till mamam och pappa förra onsdan för att åka med till Oslo hade pappa och två andra invigning av deras Herbalife lokal. Så vi hälsade på, så här kul tyckte Lukas att det var, han var lite trött med. Men när han upptäckte ytorna och allt ätbat som fanns så blev det fart på honom.




Nu har vi precis passerat gränsen till Oslo, visst ser han lite annorlunda ut :)


I söndags fyllde Richards syster Fia år, men då passade det inte att vara hemma så vi firade henne i onsdags.
I den eviga väntan på tårta underhöll Lukas oss på Richards mammas; mia, elorgel. Så himla fint spelade han.


Eller hur??




Till slut kom tårtan, det var jättegott, tyckte Lukas, det blev lite dumt med mat även denna kväll för tårtan blev hans kvällsmat. det skulle BVC älskat att höra. Han var ju så mätt efter den att han inte ens åt upp så det var ingen idé att ens försöka få i honom gröt när vi kom hem. Han e rätt bra på att göra miner ibland.
Just det glöm inte att man kan klicka på bilderna så ni ser ordentligt!


En annan dag när han höll på att busa runt, bestämde han sig, som så ofta att vila lite hos Tösen.
Tösens filt har nämligen en sån stor bra tvättrådslapp kvar. Han kan få syn på den från andra sidan rummet och springa dit förr att suga lite på tummen och sen springa vidare.



Ja det kan väl sägas att det är lite högre tempo här hemma nu. Men så länge jag sitter i soffan och tittar på tv kan Lukas leka hur mycket som helst själv. Så fort jag tar fram datorn ska han komma och trycka. Går jag ut i köket för att röja disk, ja då sitter han där på diskmaskinsluckan och drar ut allt igen. Går jag på toa kommer han och ropar efter mig och blir jätteledsen om han inte får komma in. Så jag får helt enkelt spendera mycket tid i soffan så Lukas får utforska världen på egen hand.

Härom dan efter en lätt påfrestande promenad, bestämde han sig för att utforska garaget, där vagnen står.
Jag var inte alls på humör och ville bara gå in, men det var bara att gilla läget, för efter en stund ville ju Lukas gå vidare med. Jagtror jag kan lova att från och med nu ska vi vara ute mer. På med regnkläderna oftare och leka och smutsa ner oss ute oftare. Det är alldeles för lite av den varan.
Jag är alldeles för bekväm med att inte orka att han smutsar ner sig och kläderna.
Man är ju bara barn en gång. Man har ju bara sin första ettåring en gång.
Blir det en till är det inte säkert att man har samma tid och engagemang.

Idag hade vi vår veckoliga bad/dusch stund.
Lukas badar och jag duschar. Det är jättemysigt. Vi städar ut baljan och leksakerna först sen hoppar han i medans jag fyller på vatten sen sitter han så nöjt och häller ut vattnet igen med nån leksak eller plaskar. Lagom till att jag kommit till ansiktstvätten och inte kan se honom hela tiden så ska han alltid busa/stajla och stå upp i baljan.
Efter badet är han alltid lite slö, så där som man blir, så då myser vi lite i soffan. Och han luktar ju så gott då.

I helgen har vi inget särskilt planerat, Richard jobbar på söndag så vi tar kanske en prommis jag och Lucke och går och röstar. Om det inte ösregnar vill säga.
Trevlig helg, och glöm inte lösa melodikrysset!!! :)

Idol

Äntligen ska jag få se lite Idol. Jag missade hela förra veckan, jag tänkte jag skulle kollat i söndags men missade allt förutom sista 30 min typ.

I dag vaknade Lukas 7.15...jätteskoj! Och han ville inte somna om, vi gosade/busade till 8 i vår säng. Vi skulle ju ändå till Småfolket idag så det var ju bra om man kom i tid dit.
Jag hade hoppats på lika fint väder som igår, men icke! Så vi tog bilen. När jag satte Lukas i bilen hemma så såg han sååå trött ut. När vi satte oss i ringen inför sångstunden satt han först väldigt still och spanade lite, sen var det inte många sekunder han ville sitta i mitt knä. Efter det var det fika och sen lek.
Det blir lite tokigt med mattiderna när vi åker ner dit för det blir lite småätande på förmiddan och sen är Lukas så trött när vi kommer hem därifrån men jag vill att han äter lunch innan han sover så han kan sova gott länge.
Så då äter han inte riktigt så mycket som han borde ändå, eftersom han vill sova.
Sen när han vaknat så ska jag äta och då vill han ha lite med...ja och så fortsätter hela dan.
Småätande, precis som BVC och tandläkarna vill :)

När Lukas sov hade jag tänkt köra lite Zumba, men jag kände inte alls för det när det väl var dags.
Så fick jag frågan om jag inte ville följa med på gympan nere i sporthallen. Ja tänkte jag...det kan ju vara skoj.
Men när jag skulle gå ner i källarn för att hämta mina skor, så var dom inte alls där jag trodde dom var. Och inte nån annanstans heller. Va fan har jag gjort av dom???
Har ju inte använt dem sen vi flyttat hit till huset.

Så det fick bli 5 kms banan istället med Tösen. Slog min tid med 3 minuter, och vädret var ju strålande, nästan.

Imorgon ska vi firar Richards syster för hon fyllde år i söndags men var inte hemma då.
Vi ska även gå ner till premiären av babycafét på frälsis.

Ha det gott. Inga bilder idag :)

Småfolket

Idag är det åter igen småfolket.
kl 10. och Lukas vaknade 7.15 idag så vi ska nog hinna dit i tid :)
Jag hade tänkt promenera ner, men med det här vädret så har jag ingen lust.
Jag hoppasdes ju att det skulle vara lika fint väder idag som igår,- men -*2536 tydligen inte.
Lukas tycker att jag är tråkig nu....

Det gick jättebra med Oslo resan, det var lite väl långt, men jag hade många kex och majs-krokar med mig.

Dessutom vann ju h+ästen+,//, från start till mål1
Nä jag får nu gå nu, innan Lukas slåt sönder datan.

Internetstrul

Ja vi har haft en del internetstrul det senaste. Därför har bloggandet fått läggas på is.
Men jag tänkte att nu kan jag ta ett litet snabb-inlägg.

I helgen var vi på "släktträff" med Richards släkt i Hökensås. Några åker upp på fredagen, för att slippa stressa lördag morgon. Vi äter alltid middag ihop, i år blev det Taccos. På lördan vid 12 tiden brukar vi lyckas komma iväg, hur vi än försöker att åka tidigare. Vi åker till en hyrd sjö och fiskar. En del plockar mest blåbär och lingon, andra fikar och chillar. Jag brukar kasta ut ett bottenmete och sitta och fika och chilla. I år var det inte ett speciellt  seriöst utkast, men det gick visst bra ändå för jag fick första fisken. En lagom stor regnbåge.
Lukas sov i bilen men var inte speciellt immpad av mammas fisk, när han var nyvaken.
Men se så fint vi hade det vid sjön.



Sen efter ett par timmar grillar vi lite lunch, och därefter fick jag åka hem för att jobba.
Men de andra fiskade vidare några timmar, sen bär det tillbaka till stugor och husvagnar för att duscha, basta och förbereda kvällens krääftskiva. Detta året var det extremt kallt, sån tur att jag slapp sitta därute då.

Denna helgen hade jag sällsap av Tösen hemma på söndagen och slapp vara helt ensam, för sjutton va trist. Till slut strax innan 17 kom de äntligen hem mina älsklingar. Det är inte värt att få sovmorgon om min lille skrutt inte är där när jag vaknar, det är konstaterat. Jag saknar honom alldeles för mycket.

Idag började äntligen småfolket med. Lukas har varit förkyld ett tag men var bättre idag så 15 minuter innan det började, när han ätit upp sin frukost så bestämde jag mig för att vi skulle åka ner. Vi hann :)
Det var hur mycket folk som helst säkert 20 mammor (samt en pappa) med minst 1 barn var.
Efter det, strax innan 12 åkte vi och hämtade en pizza till pappa och lämnade den hos honom på jobbet och på väg hem där ifrån somnade Lukas. Som tur var vaknade han lite lätt när vi kom hem så han kunde äta sin lunch innan det var dags att sova.

Nu ikväll har jag ridit och rensat lingon, som jag fick av Richards farfar, och kokat lingonsylt.
Lite bilder från våra senaste dagar...


Nytt färdmedel, oj va kul det var att åka runt med denna, när jag drog då såklart!


Nu kan man äta med gaffel med, det krävs lite koncentration bara.



Så här kul var det att gunga denna dan, dan innan var det det äckligaste som nånsin hänt.



Frusna blåbär är jäääätegott :)






Vilket evighetsarbete, så här höll han nog på i 15 minuter, lika spännande varje gång.
Ursäkta oväsendet i bakrunden, vi höl på att titta på Prinsessan och grodan med.

Lukas tycker det är jättekul att "munprutta" på typ min arm när man går omkring med honom med bara armar. Men att ge igen på pappa var jääääteroligt, speciellt när vi skrattade åt honom.




Fy sjutton va jobbigt det är att lyssna på sig själv med...tittade precis själv på klippet.



Nu får det vara nog med bloggande tycker Richard som gärna vill spela lite, vårt internet är inte riktigt som det ska, som sagt.


RSS 2.0