nu är han inne

Nu ligger Lukas på operation. själva arbetet skulle ta ca. 1,5 h, men så är det förberedelser innan och efter så vi räknar med 2 timmar från 8.30.
Vi gick och tog en lite snabbfika och sen gick vi tillbaka till huset, man sitter ju hellre här än på en pinnstol i en sjukhussal och glor på kass morgon tv.
Kl. 6.30 fick Lukas lite lugnande och embla salva på händerna inför ev. stick.
Han blev ganska snart sömnig och somnade i min famn. Vi gick sen ner till Post.Op. där han vaknar upp sen.
Där försökte dom sätta nål i handen, det gick jättebra tills hon hittade kärlet då precis drog han undan anden så hon missade, så då struntade vi e det och tog och sövde honom med masken inne på op.salen sen.
Op. är verkligen som på tv, sladdar och skärmar överallt.
Till slut kom narkos läkaren, hon verkade ha mycket att göra denna morgon. Vi satte på honom masken, han blev då lessen för det var ju lite läskigt. Av narkosen så skulle dom bli lite oroliga precis när hjärnan släpper kontrollen det hade dom ju sagt flera ggr till oss. Men det var ju lite jobbigt ändå, men det tog inte så många sekunder innan han somnade. Och hon sa att oftast är det bättre dom blir lite ledsna eftersom dom då andas in ordentligt.
Det var lite jobbigt och det kom några tårar, men det var mycket spänningar som släppte med tror jag. Men det kändes skönt att lämna honom där. Skönt och skönt, men det kändes okej. Det känns att han är i goda händer. Och alla sköterskor har varit så himla snälla och gulliga och sett till att vi får veta allt i förväg hur det går till och så. 

Så än så länge är allt bra, jag gör nog en liten uppdatering i eftermiddag för alla ni som undrar, har ingen lust att ringa för då blir det säkert jobbigt igen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0