Bröllopshelg.

I helgen har vi varit på bröllop, min underbara systers bröllop.
Därför har det blivit lite dåligt med skrivande på det sista, det har vart så mycket annat att pyssla med.

I torsdags eftermiddag åkte jag och Lukas till Göteborg, med FULLPACKAD bil. Jag hade lånat med mig så mycket glas som fick plats i bilen typ. Lukas hade sovit mellan 13-15 och utanför Borås stannade vi på en rastplats och åt lite banan. Har en jättesöt bild på honom därifrån men jag orkar inte hämta mobilen nu.
Hade jag bara kommit ihåg att köra av på rätt ställe när vi skulle till Ida så hade det vart jättebra, men nu missade jag det och vi fick köra JÄTTELÅNGT innan det fanns möjlighet att ens komma av vägen. Och Lukas började bli väldigt otålig. Till slut kom vi fram men då var han så trött och Chabbis var lite för glad att se oss, så han blev lessen typ hundra ggr.

På fredagmorgon bar det av ut mot festlokalen för att börja duka.
Vi vär där vid 10 tiden och Lukas var trött när vi kom fram. Jippie! Det gick sådär att ha med honom, men jag hade ju inte så mycket val. Vi tog 1 timmes lunch och efter det kunde Lukas somna så gott i vagnen och sov 2 timmar. Perfekt! Inte förrän kl. 18 var vi klara. 19.15 skulle alla träffas utanför hotellet för att gå till Lilla Torgets Vinkrog för en välkomstmiddag för alla engelsmän som rest hit.
Det blev väldigt snabbt ombyte för alla vi som dukade.
Men vi kom nästan i tid till hotellet efter ha lämnat bilen i garaget.
Det var en jättegod middagsbuffé. Lukas gillade ocks´att vara med. Men han brukar ju sova vid den tiden så han blev ganska snart trött så han fick sin gröt och vi fick kömpa ett tag för att få honom att somna men till slut så.

Lördagmorgon blev också tidig. Jag vaknade strax efter 6 av Lukas och kunde inte somna om speciellt många minuter. Kl. 9 var vi bokade hos en frisör, eller Sofie. Kl. 12 skulle vi vara klara men blev inte det förrän 12.30. Vi åkte till Arendal och fotades eller Sofie och Jamie fotades. Efter det tog vi som tur var en snabbtitt i lokalen. Kl. 15 var det dags för vigsel. Oj det var Jobbigt! Just det jag var ju tärna, om ni inte visste det.
Sen bar det av till festlokalen. Där middag och fest väntade halva natten lång.
Det var en helt perfekt dag. Inget kunde vara bättre. Åter igen så orkar jag inte lägga in foton, men jag ska sen.
En annan dag.

Igår när vi skulle hem så småningom efter städ var jag rejält trött. Sov ju återigen inte så många timmar på natten. Strax efter 15 åkte vi från lokalen. Det var lite köigt genom stan men när jag väl kommit ut stan och ut på 40:an var jag tvungen att stanna, jag var så jäääävla trött. När vi närmade oss mamma och pappa så började det grusa rejält i maskineriet igen. Så vi stannade där med. Och dom som lämnat Gbg efter oss hade redan kommit hem. Strax efter vi kom dit kom pappa, som t.o.m hunnit köra till Ulricehamn och tillbaka, vilket är typ 20 min bort. Det tog nästan 3 timmar för oss att ta oss en sträcka som normalt tar 1,5 timme. Just det vi tog ett blöjbyte-stopp med.

Men vilken tur vi hade, när vi kom in höll mamma på att skala potatis och hade precis lagt in de två extra kotletterna i frysen. Så det var bara att ta ut dom och vi stannade på middag. Framåt 21 tiden var vi hemma.

Idag har jag jobbat, det var tungt i ögona. Nu ska jag dra på mig filten och softa.

Ska försöka göra ett bild inlägg imorrn. Men här behöver verkligen städas. Så vi får se, lovar inget.

Alla mammor var på babycafé, utan Emilie för hon satt hemma sjukt barn.

Så hård är verkligheten!

Men men, det går la över och vi kan gå dit nästa vecka istället.

Hittade lite bilder i mobilen jag tänkte dela med mig av.

Lukas supertrött tog en liten power nap med pappa, båda två ligger som fälleknivar.




Så här fint har vi det hemma nu för tiden, en dag efter dammsugning, jävligt tacksamt att städa....not! (fällande hund för er som inte vet)


Lukas och morfar grillade i lördags


kollar in grusgången



Lukas hade väldigt trötta föräldrar en eftermiddag så han fick äta upp det sista själv, vilket han inte gjorde utan lekte med det istället :)


En dag med Lukas, att man ens orkar plocka upp allt efter varje dag..


när han rivit ut allt runt tvn går han till krukorna med leca kulor, jättekul!


Det var allt för denna gång. Det händer ju inte så mycket här hemma när Lukas är sjuk.

vi vann!

eller rättare sagt Calendar Girl vann. Så himla duktig var hon. Där stod vi på rad som frågetecken, när hästkraken ledde i stort sett fram start till mål. Ingen fatta nått.
Men glada blev vi. Mamma har ju bara haft henne 1,5 månad så ingen visste vad hon gick för. Förutom Anna som red :)

Jag tog givetvis lite bilder denna dag.
Lukas väntar på att vis ska åka, kökandes på ett par 3Dglasögon.


Häst nummer 1, Alicia Island, 3 år och redo för kval


Häst nummer 2 denna dag, Calendar Girl aka KullaGulla


Kulla Gulla och Anna Pihlrot på väg mot starten


Så här långt hamnade dom bakom...


Springer man fortast får man komma till vinnarcirkeln och får sånt fint täcke och massa andra fina priser


Så småningom fick lillan också springa till start


När vi kom hem välkomnade hundarna oss.


Lillan välkomnades hem av resten av flocken


I övrigt var detta en mycket trevlig dag. Solen behövde vi inte oroa oss för, det var typ bara 11 grader.
Det blir mycket spring fram och tillbaka dessa dagar, och man är helt slut när man åker hem, men dt är det värt. Ljudet av spurtande hästar över mållinjen är så härligt. Det riktigt dånar i backen.
Galopp banan i Göteborg har inte funnits så himla många år och då åkte vi, och gör fortfarande, till Stockholm.
De dagarna var nog inte riktigt hälsosamma, upp vid 4 tiden på morgonen och vi kom nog hem förräns vid den tiden med. Och stackars mamma som fick köra själv. Jag kunde ju alltid sova :)
Igår åkte vi kl. 9 och var hemma kl. 19. Vi var borta lika länge som vi normalt spenderar i bilen.

Lukas tyckte nog också att det var lite spännande att titta på hästarna. Det blev ju inte så mycket sömn och han är inte så hungrig nu när han är förkyld. Det hjälpte ju inte heller att han fick äta sin lunch kall.
Men han har varit pigg och busig idag så han verkar ha överlevt gårdagen ganska så bra.

Förresten så kan han numer klättra upp för hela trappan. Både jag och Richard har hållt honom i händerna så har han gått upp men idag så skulle vi testa gå ner igen genom att krypa baklänges som jag försöker lära in när man ska ner från soffan, bara det att då klättrade han uppåt igen, det var ju jätteskoj, så nu får Richard bygga ihop nån trappgrind.

Slödags innan läggdags.
Hej på er!



hemma hos mamma och pappa

sitter hemma hos mamma och pappa. Lukas sover uppe i sin säng (vi har en extra säng här, tack Lisette för den)
Lukas vaknade precis till lite, jag hade visst glömt höja upp huvudänden så han hade blivit lite täppt.
Men han somnade om igen ganska fort. Han hade dessutom lyckat med konststycket att få ut armen från pyamasärmen och få upp den ut vid halsen typ. Tokunge. Men det ordnade vi det med.

Bilen och transporten står redo, lamporna kollade och nu fungerande även på släpet efter pappas magiska trick.
Så imorgon kl. 9 bär det av till Göteborg. Det blir lite trångt. Det är 2 hästar, 4 vuxna och 1 barn samt ganska mycket tillbehör till hästar och barn, bl.a. en vagn som ska med. Men det ska nog gå :)
Finns det hjärterum finns det stjärterum. Och jag får åka bak med Lukas för en gång skull :) Fast han ska ju typ sova hela vägen dit, förhoppningsvis. Men ändå.
Det ska ju bli lagom väder imorrn, säger dom, varm och molningt. Varmt så jag slipper ha dåligt samvete för att Lukas kommer vara ute hela dan och molnigt så jag slipper tänka på att han ska vara skyddad hela tiden.
Han har ju i och för sig sin keps, och idag köpte jag solkräm, SPF50, det borde la räcka :)

Just det, Lukas sov hela natten så snällt precis som vanligt. Imorse när han vaknade vid 7.30 fick Richard gå och hämta honom. När dom kom in i sovrummet sken han upp som en sol när jag sa godmorgon och kröp i hast fram till mig och började panngosa. Nåt mysigt som han brukar göra, han sätter panna mot panna och gosar lite typ.
Då visste jag att han mådde bättre, tack och lov. Så idag har vi inte tagit nån alvedon, men lite nasspray innan sängdags.

Nu ska jag slappa lite i en go fotölj ett tag innan läggdags.
Håll tummarna för oss imorrn!

sjuk sjuk sjuk

idag har inte varit en rolig dag.
Inte ont anandes vaknade vi som vanilgt strax efter 7 tiden av Lukas gnyende. Jag fick honom att somna om, men hörde att han var ganska täppt. Så efter en liten stund vaknade han igen. Jag bar då in honom till vår säng men han kunde inte riktigt somna om då heller.
Vid 8 gick vi upp och käkade frukost som vanligt. Men han var rejält trött så vi gick in i sängen igen och ganska så snart somnade han om.
Jag skulle upp till hästarna och ge dom frukost så jag åkte iväg och tog Tösen med mig. Pållarna fick sin frukost och sen gick jag och Tösen en promenad i skogen.
När jag satte mig i bilen hade jag ett missat samtal, för en gång skull hade jag inte mobilen på mig utan lämnade den i bilen. Det var Richard som hoppades att jag var på väg hem.
Lukas vaknade igen precis efter jag åkt. Och var STÖRTGNÄLLIG!
minsta lilla, pyttelilla motgång ledde till stötböl. Det var inte mycket som gick att få stopp på det.
Inte så svårt att gissa att förkylningen lett till feber. Jag försökte ta tempen, men lyckades inte eftersom Lukas absolut inte ville ligga still och bara skrek. Försökte få i honom en alvedon, vilken inte heller var så smidigt när han låg och spännde sig och "motarbetade" mig :)
Det var dags för min frukost, så Lukas fick med en flaska med smoothie, det gick ner lätt som en plätt.
Efter det lyckades jag få Lukas att somna, i famnen. Han sov nog 1 timme kanske.
Sen samma visa igen. Gnäll, men inte lika illa som innan. Det blev dags för lunch, gick inge vidare, det var inte poppis. Det blev lite frukt och yoghurt med alvedon. Han åt nog hälften. Men alvedonen märktes, Tack och lov!

Sen blev han lite mer som vi känner igen honom. Han t.o.m kröp omkring och busade som sitt vanliga jag.
Sov en timme till på eftermiddan efter ett portion gröt. Och vid 19 fick han gröt igen och fick sova efter vår middag. Det gick äntligen få i honom ordentligt med alvedon så nu hoppas jag han kan sova gott hela natten. Det kan vi alla behöva :)

Imorgon kväll åker jag och Lukas hem till mamma och pappa. För p åsöndag ska vi till Göteborg Galopp och titta på pållarna när dom springer fort :)
Mamma har en till start och en som ska kvala.
Förhoppningsvis kommer Sofie och Jamie ut, och eventuellt skulle även Lisette och Mathilda komma. Det var länge sen jag träffade dom. Så det vore trevligt *blink blink* :)

Gonatt på er!
vi hoppas på mindre febergnäll imorgon.

Lång vecka

Nu var det verkligen länge sen jag skrev. jag kände nästan press att skriva nu. Och dessutom had ejag ingen ursäkt längre att inte göra det, så det var bara att börja.
Förhoppningsvid ska det inte blir ett 30 minuters lässnings inlägg, det blir så tråkigt.

Nu är ju frågan vad vi hittat på sen sist.
Jag har i alla fall haft möhippa för min kära syster. En mycket lyckad dag tycker jag.
Mindre lyckat med att skicka "Uppdragsbrev" till henne med för lite porto. Men det ordnade vi i sista sekund.
Förmiddagen blev en uppdrags promenad i Slottskogen, efter det bar det av till glasblåsning, glassbar, och badning. samt massa mat. Det blev en relativt tidig kväll för en möhippa men vi började ju tidigt.
Det räckte gott och väl, för då fick jag chans att sova lite extra.

På söndagen blev det en del farande fram och tillbaka över stan (Göteborg). Klockan 19 var jag äntligen hemma hos min lille goding. Jag tror vi blev ungefär lika glada båda två.

I måndags blev det jobb, som vanligt, jag åkte hem lite tidigare än vanligt, det var skönt.
På tisdagen var det avslutning på småfolket så då fick vi ju gå ner dit.

I onsdags gjorde vi nåt riktigt skoj. Vi var på kosläpp. Tillsammans med en etta, klass.
En kalv som aldrig vart ute innan fattade inte riktigt det här med staket och tog sig ut, men kom till slut in igen.

här kommer alla ungarna.




det är ganska svårt att fånga stojande kor på bild, men men...



Just det! Det var gaaanska kallt, sisådär 5 grader kanske. Jättebra för en snorig Lukas. Men det var ju så roligt.
Även om han inte ser så glad ut på just denna bild så var han det.

Vi var hos Carina (hon jag rider hos) föräldrar, så när det blev för kallt för oss så gick vi in. Efter en del värme och lite fika. Så åkte jag och Carina bort till hästarna och gav dom lite mer bete att gå på. I ösregn!

När vi kom tillbaka 1 timme senare satt dom och åt lite lunch. Lukas tittade på mig som "aha vad du här med" han hade knappt märkt att jag var borta. Han hade ju fullt upp med att busa med Carinas 2 barn och deras kusin.
Efter detta äventyr somnade han halvvägs hem, det tar ett par minuter att åka hem. Då var klockan typ 14 och vi gick upp vid 8 tiden. Han sov 2,5 timme. På kvällen kom farmor och farfar och hämtade honom, för att öva inför Sofies bröllop. Dom ska vara barnvakt då.
Det hade gått bra men han hade inte velat sova. Han somnade inte förrän 23.30 typ.
Så när vi hämtade honom vid 11 tiden var han rejält trött. Vi käkade lite mellis in vi for hem. Han slocknade lätt på vägen hem. Och sov 2,5 timmar igen.

Nu ska jag laga lite middag åt oss här.
Godkväll!



Ny mössa

Igår var vi och fikade hos Richards föräldrar, då fick Lukas en liten present.





Visst var den fin??? En riktig busunge mössa :)

Idag gjorde Lukas ett ganska dåligt försök att sätta sig. Strax efter fotot började han skrika/gråta. Det var nog precis lika bekvämt som det såg ut.



I fredags var vi och badade. Lukas plaskade i stort sett hela tiden. Han hade nog saknat det lite. Han klängde fast sig ganska bra på mig nästan hela tiden, men han verkade ändå tycka att det var kul. Han var både trött och hungrig ,men vägrade äta innan vi åkte, det gick betydligt bättre när vi kom hem.



Såhär fint och vårigt är det i Skillingaryd nu. Hela fårhagen är helt vit av vitsippor. Det är lätt att bli hemmablind på sånna här fina ställen.

Nu ska jag stänga datorn för idag. Är lite trött i kroppen, jag och Tösen gick upp till Grönelund och gick 3 km:arn. Vi sprang t.o.m lite. Alla säger hela tiden att dom börjat springa, så jag testade lite. Jag är ju definitivt inte bra på det, men svettig blir jag ju. Jag gör nog mest ett desperat försök att gå ner några kilon innan bröllopet (syrrans) om några veckor. Man kan ju alltid hoppas. Jag har ju ändå 3 kvar till innan graviditeten och iaf 6 till normal vikt, 8 till önskevikt.
Gonatt gott folk!

RSS 2.0