Inget babysim idag :(

Så som vi har längtat denna veckan och så blev det inget babysim. Så himla tråkigt!
Varför?? dom fick inte upp temperaturen i bassängen.
Som tur var hade jag inte packat klart väskan ännu när dom ringde och meddelade det.

Hur har det gått med läggningsrutinen i veckan då...tja... sådär kan man väl säga. Igår fick vi till slut ta upp honom igen, det gick bara inte. Så han fick komma upp och busa sig trött istället. Men hela dan blev lite tokig då vi spenderade halva dan hos Carina, så han fick inte sova som vanligt under dan och det märktes. 23.15 sov han till slut iaf. Idag har han vaknat kanske 5 ggr men inga större problem att söva om honom. Nu var det nog en timma sen sist så nu vaknar han nog inte mer. Inatt slapp jag väcka Lukas för att äta tack vare att han åt vid 23, så då klarade han sig till 8.30. Det är så himla skönt att få sova ordentligt. Man får t.o.m. drömma igen. Det har ju inte hänt så mycket det senaste halvåret.

Så vad har helgen att erbjuda då??
I morgon ska jag "jobba" lite i trädgården och sen ska vi åka och slänga det. Richard ska till en kompis på eftermiddan och bada badtunna och troligtvis dricka sig alldeles för full. Så då åker vi till mamma och hälsar på. Har ju inte träffat dom sen dopet. Så det är dags igen. Hon jobbar i och för sig till typ 18.30 men vi stannar till söndag så då får dom träffas lite Lukas och hans mormor.

Och imorgon är det dags för Melodikrysset igen. Kommer som alltid sitta redo med dator och frukost i sängen klockan 10.00. Hoppas det går bättre denna gång, förra var klurigt.

Dags för "utröstnigen" i IDOL. Trevlig helg!

Oh what a night 2.0!

Från hell night till den bästa kväll man kan tänka sig.
Efter att somnat sent i måndags så vaknade Lukas vid nio och var vaken nån timma, innan vi skulle ut och gå vid ett. Det blev långpromenad med Lisabeth runt Fågelforsdammen. Vi var hemma ungefär 14.30 och så fort vi kom innanför dörren slog det mig att det var ju föräldraträff på BVC klockan 14.00. Då brukar dom ha nån intressant information och så får man väga och mäta bebisarna, så det ville jag ju inte missa. Bara det att jag var ju genomsvett och vrålhungrig och hade en nyinköpt tonfiskbaguette med mig hem. Dessutom var Lukas hungrig.
Så det var bara att lägga Lukas i sängen kasta sig in i duschen, försöka amma strulpellen lite och sen kasta i sig mackan. Hoppade in i bilen med oss båda och var på vårdcentralen ca 15.10. Det var stressigt. Var ju fortfarande röd om kinderna från promenaden när jag kom ner.

Nu för tiden väger Lukas 6.5 kg och är 64 cm lång. Det här kommer bli en lång kille tror jag. Elsa som var nästintill lika lång men vägde 1 kg mer än Lukas när dom föddes väger nu ett kilo mindre än Lukas.

Allt sovande under dagen gjorde att Lukas bara behövde sova nån halvtimma mer på kvällen innan läggdags.
Vi bestämde oss för att införa en ordentlig läggningsrutin. Vi ammade sen gick vi in i sängen och läste en bok och sen släckte vi lampan. Totalt 20 minuter tog rutinen och Lukas sov gott. Efter en timma vaknade han dock men det var bara att klappa lite på rumpan och ligga i sängen nån minut med honom så somnade han om igen.
Klockan 4 på natten vaknade jag och väckte Lukas för då höll jag på att sprängas. Klockan 8 var det blöjbyte och dags att äta lite till sen sov jag till 10.30 och Lukas en liten stund till. Idag onsdag liknade tisdagen ganska mycket, med långpromenad vid ett och mycket sömn för Lukas under dagen och lite på kvällen. Klockan 19 sov han. Och nu en timma senare vaknade han till igen men somnade snart om igen. 

Det här känns väldigt lyxigt att få sitta själv i soffan och titta på tv. Och att en så lätt läggrutin skulle funka är ju helt underbart. Lukas sover mycket bättre inne i sängen än här ute i soffan, då brukade han vakna till emellanåt, nu det senaste i alla fall. Men när han var mindre funkade det jättebra. 
Men han är visst stora pojken nu och kan sova själv och länge utan mat. 

Nu ska jag njuta av min ensamtid här i soffan med Arga snickaren och Greys Anatomy, samt ett par juleskum.
Jag får ju äta ifatt mig på dom denna vinter, klarade inte äta dom när jag var gravid, blev illamående av bara lukten. Men nu så...
  

Oh what a night!

Kvällen igår var ju mindre spännande. Lukas sov inte jättemycket igår natt, såklart bara för att jag skulle jobba.
Så igår kväll fick vi kämpa för att hålla honom vaken. Men sen vi åtta när det var okej att han somnade, nänä då ville han inte sova. Ännu mindre vid 22 när jag till slut fick honom att äta igen, vilket fortfarande kan vara en pärs. Då var han hur pigg och busig som helst. Trodde aldrig att han skulle somna men 23.30 då sov han. Och jag med nästan, det var länge sen jag somnat så "tidigt".
 
Efter den här kämpiga dagen vaknade han bara för att äta en gång, sån befrielse! 3.30 sen inte förrän nästan 9. Man är som en helt annan människa när man får sova så länge. Allt tack vare hans lilla tumme, den får honom att somna om mycket lättare på nätterna. Så för hoppningsvis är det slut med ammning var tredje timma på nätterna. 

Idag skulle det tydligen bli sol, men det ser lite mörkt ut för sol, men det ser inte regnigt ut i alla fall.
Så idag ska vi ut och promenera med Lisabeth. Det får bli en lång en, då blir Tösen glad.

Grötpremiär!

Idag, eller inatt mer exakt är Lukas 4 månader gammal.
Så i helgen har vi börjar smaka på gröt. Igår lördag gjorde vi den bara med hälften av grötpulvret, så det skulle bli lättare för honom att svälja det, så han även får lära känna smaken.
Vi plockade fram videokameran och var berädda på spott och fräs, men nej. Han tyckte det var helt okej.
Så länge man log stort och smackade lite så svalde han det. Idag blandade vi det lite tjockare. Det funkade, det med, han gjodre en lite konstig min när han fick in gröten i munnen men smackade på och svalde det.  

Inatt hade vi en jätteskoj natt. Lukas fick nämligen sova lite för länge, typ mellan 17 och 19.30, det ska vi inte göra om. När vi skulle sova i sängen sen så var han ju pigg igen. Sen vaknade Lukas vid 4-tiden och somnade inte förrän klockan 6 typ. det var lite kämpigt och Lukas var hur pigg och pratglad som helst. Hoppas det går bättre inatt eftersom jag ska jobba imorgon.
Det känns lite bättre att jobba imorrn när jag vet att han kan äta lite gröt under tiden jag är borta i alla fall.

Nu ska jag återgå till mina härliga söndagsserier på tv. :) Med lille skrutt sovandes i soffan jämte mig
.


Babysim, yayh!

Nu är det jäklar fredag igen, jag fattar verkligen inte vart tiden tar vägen.

Det känns som det var en månad sen minst sen vi var i Linköping men det är ju faktiskjt bara en vecka sen. Helt galet!

Vad har vi hittat på denna veckan då??
I måndags var vi i stan en sväng och inhandlade lite saker till källaren. På byggmax blev jag ooootroligt irriterad, det kom fram en man i övre 50 års åldern och sa, om Lukas, Man ska ju egentligen vara försiktiga med sånna små och skydda dom nu för tiden. Det bara tände i hjärnan på mig. Vem var han och vad fan vet han om oss.
Man kan ju för sjutton inte låsa in sig ett år bara för man har en bebis. Vi måste ju få åka och handla osv.
Försöker inte tänka så mycket på det för jag blir fortfarande irriterad.

Vi var även inne på 1klass, för att fråga hur det funkar med att hyra babyskydd. Lukas håller på att växa ur sin, det är lite tråkigt.

I tisdags var vi som vanligt nere i kyrkan på Småfolket. Det var skoj för i måndags tittade vi på kit som man gör han/fotavtryck, men vi köpte inget. Men så på småfolket så fick vi göra sånna så vi gjorde ett litet fotavtryck, det var skoj. Jämförde igår med det som togs på BB, jisses. Jag fattar fortfarande inte att han var så liten och har vuxit så mycket. 

På onsdagen hittade Lukas på något nytt, och inte så spännande. Vi skulle åka till Vaggeryd och hälsa på Sara. 
Lukas skulle äta ungefär vid 12. Men när det var dags så totalvägrade han, han bara spännde ut sig och gallskrek. Till slut fick han ro och började äta, då skulle naturligtvis Tösen lägga ett sånnt jäkla skall så han blev ju såååå rädd. Så dår blev det förstört igen, han vägrade äta. Han somnade en liten stund medans jag packade ihop oss. När vi kom till Sara ville han fortfrande inte äta. Så då gick vi ut och gick istället.
Tösen älskade vår skogspromenad när hon kunde springa fritt, och det tog hon vara på.
Lukas sov gott största delen av promenaden som vanligt. När vi kom tillbaka lyckades vi amma lite i alla fall, det som funkade var att ligga ner. Tack och lov, jag höll ju på att sprängas om han inte hade ätit då.

Sen blev det torsdag...då hände inte så mycket, vi gick på Småfolket igen för att kunna hämta vårt fotavtryck, det blev jättefint. Då kom även två yngre mammor, det var trevligt. Efter fikat satt vi och pratade lite. Den ena tjejen kände jag igen från babysimmet, hon var visst 25 precis som jag. Hennes dotter, Disa, är född den 23/7 så det skiljer nästan exakt 1 månad på dem. Vet inte om jag skrev det då men första gången på babysimmet upptäckte jag att Lukas och Disa hade läskigt lika skrik ibland. Det var en märklig känsla.

Och idag var det ju äntligen dags för babysim igen. Lukas han sover så gott jämte mig här i soffan nu. Så nu har jag satt på mig myskläder och slängt in en film. Minns inte när jag kollade på film sist, så här mitt på dan. Hoppas den e bra nu bara. Changeling heter det, med Angelina Joli. Oj! Där hoppade den igång av sig själv, kan bara betyda en sak, dags att lägga undan datan och kolla.
Simmet gick jättebra idag förresten. Richard var också med, han kan nog inte låta bli nu när han märkte hur skoj det var. Idol ikväll med, det ska bli nice!


Summering sen sist.

I torsdags eftermiddag när Richard kommit hem från jobbet så bar det av. Eller ja, vi fick ju sätta på vinterdäcken först. Då var det dags att åka till Linköping. Givetvis hade jag inte kollat vägbeskrivningen till hotellet heeelt hundra, och när det låg på Torget så blev det inte lättare. Så vi skulle in på smågator och så var det givetvis vägarbeten på de minigatorna. Men till slut så hittade vi.

När vi checkade in fick vi veta att vi blivit uppgraderade till ett buisnesclass rum. Det var jättefint, men tyvärr så hade det inget badkar som vi frågar efter utan bara en liten dusch, så det blev inget mysigt bad för vår del.
20.50 beställde vi vår middag, tur var det för dom skulle stänga köket tidigt ikväll, 21 istället för 22.
Det blev handskalade räkor med ostpaj som förrätt, som vi delade på, jag fick räkorna och Richard pajen. Lite smarrigt vitlöksbröd till det blev det med. Till huvudrätt blev det Hamburagre för Richard och Ceasarsallad för mig. Inte super romantisk mat kanske, men mycket gott var det. Och givetvis åt vi efterrätt med, jag en crème brule och Richard en blåbärstarte med glass.

Lukas som hade sovit hela vägen upp till Linköping var inte så värst trött så han somnade nog inte förrän 12 han med. Sen för oss vuxnas del var det dags att gå upp igen vid 6 för att äta frukost, som tur var så gick Lukas med på att sova i sin vagn hela tiden. Så vi kunde äta alldeles för mycket frukost. Sen blev det dags att packa ihop och fara mot sjukhuset. Det var ju enormt, och inte helt lätt att hitta men till slut kom vi rätt där inne.

Doktorn tog en snabb titt och konstaterade vad som behövde göras. Så i vår nån gång när Lukas är 8-9 månader ska han opereras för sin Hypospadi, som det heter. Som tur är har Lukas en mild form av det, det finns många varianter. Hypospadi är när urinröret blivit för kort, det påverkar även förhuden som inte går hela vägen runt på Lukas. Operationen kommer göras på morgonen, efter den kan vi åka hem. Lukas får även två katetrar, hängslen och skärp som läkarn sa, det är lika bra att sätta två om det skulle bli stopp i den första. Katetrarna ska sitta i en vecka, sen blir det dags att åka upp till Linköping igen och ta bort dem. Om det inte blir några problem så ska dom även göra en kontroll vid ca 3  års ålder när han är blöjfri och kolla flödet så det inte blivit någon förträngning av urinröret i samband med operationen.

När vi kom hem till Skillingaryd igen bar det av till babysimmet. Det var kul, Richard följde också med. Denna gången var det dags för att dyka med dom. När han kom upp igen så såg han helt oberörd ut. Lite förvånad bara. Men att simma gillar han verkligen. Denna gången gick det mycket bättre efteråt, inget skrik och tårar. Men oj va trött han var. Han sov som en stock efteråt. Senare på kvällen kom Elsa som är 4 dagar äldre än Lukas och hälsade på. Tillsammans med sina föräldrar Ola & Marina såklart. Hon har inte riktigt lärt sig att köra ännu :)

Båda barnen var lite lätt griniga Elsa hade börjat med att skrika 1.5 timma ungefär innan hon skulle sova och Lukas vägrade sova. Så det blev en sen nattning för Lukas då med.

På lördagen var Lukas måttligt grinig mest hela dan. Som tur var blev vi bjudna hem till Fidde & Lisabeth på hockey och middag. Där kunde Lukas somna som tur var lite senare på kvällen.

Och så hade vi idag, söndag. Då blev vi bjudna på middag hemma hos Richards föräldrar, eller snarare övertalade dom att bjuda på middag :) Mycket mer än så har vi inte gjort idag.
Förresten så har Lukas gjort sin första lyckade vändning idag, från rygg till mage. Han hade t.o.m fått ut armen ordentligt. Hur han gjorde vet jag inte för givetvis var jag jag på toa. Typisk!


En ny vecka, som nog blir en bra vecka

Måndag: då var det dags att jobba igen, jag jobbar ju varannan måndag för tillfället. Det var inte så skoj...eller själva arbetandet är ju okej, det är det här att åka hemifrån som inte är lika kul. De tidigare gångerna har jag åkt efter 9matningen. Men nu tänkte jag att jag skulle åka efter Lukas ammat den tidigare gången. Anledning 1: Richard skulle prova mata Lukas med flaska och han är inte så hungrig på morgonen så han skulle klara sig till jag kom hem vid 12 om han inte ville ta flaskan, som vanligt. Tidigare har han hittat nån som kan köra ut dom till jobbet och äta lunch. Anledning 2: Lukas vaknar vid 9 och är ganska så pigg och glad vid 9, och då är det definitivt inte så skoj att åka hemifrån. Men den här gången kände Lukas för att även vara pigg, glad och busig redan vid 6. Så det blev inte lättare att åka hemifrån.
Det bästa var att jag nu kom hem klockan 12 och inte 15. Jag kunde vara hemma tills Lukas ville äta nästa gång och sen åka ut och rida, då måndagarna är lite min dag att göra saker på. När jag kommer hem vid 15 så blir det stress och åka direkt efter att Lukas ätit och då träffar jag inte Lukas på minst 9 timmar. 

idag tisdag: då kunde vi äntligen gå på Småfolket igen. Det var många där idag. Småfolket har ganska bra tider, 10-11.45, Lukas äter nämligen klockan 9 och 12. Men inte idag! Efter småfolket gick vi och handlade lite snabbt. Så vi var hemma strax efter 12, bara det att halvvägs hem så somnade han i vagnen. Normalt så vaknar han av gnisslet när man öppnar garagedörren för att sätta in vagnen, men inte idag. Så jag satte ut liggdelen på altanen där det var lagom svalt, ville ju inte väcka honom när jag klädde av han alla varma kläder (det var ju kallt och snö imorse) Trodde att han skulle vakna efter en liten stund så jag började plocka och tvätta här hemma. Klockan ett sov han fortfarande. Och klockan två med, då gick jag och värmde min lunch, jag tänkte att då kommer han garanterat vakna, men nä då. 14.40 väckte jag honom för då höll jag på att explodera.

Sist vi var hos barnmorskan sa hon, det dom inte kunde igår kan dom idag. Och det stämmer verkligen. Idag har han äntligen fått till det med att suga på tummen, han vägrar ju ta nappen så det är skönt att han äntligen har lite egna medel till lugn och tröst. Detta har gjort honom väldigt lugn och till freds. Så himla skönt!

Han såg så himla go ut när han somnat med tummen i munnen så jag kunde inte låta bli att ta ett kort.

En annan sak som han kan nu som han inte kunde för en vecka sen...se saker och ta dom. Han griper väldigt aktivt nu, som det så fint heter. Tänkte speciellt på det på första babysimmet då ena ledare kom fram med en leksak till Lukas och frågade om han ville ta den, och nä det fixade han inte, men nu har han fullt upp med att greppa saker. Ser fram emot att han hittar fötterna, det kommer bli skoj. 

Nu ska jag titta lite mer aktivt på Desperate Housewives!
Längtar till torsdag!!!
 


Hotell är bokat

Tack vare Sofie så tjänade vi en del pengar på vårt hotellboende på torsdag nästa vecka.
Vi ska nämligen till Linköping med Lukas på fredag och då var dom så vänliga och gav oss en sån trevlig tid som 9.15, vad tänkte dom med egentligen. Det tar ju typ bara 2 timmar för oss att köra så åka klockan 7 och minst 1 timma för oss att bli klara, och då är det bara att hoppas att Lukas behagar att äta typ klockan 5.45 så han inte behöver äta förrän vi kommit upp och hur troligt är det attd et skulle funka?!?!
Så vi tänkte som så att vi har ju 10 års dag på torsdagen så vi passar på att bo på hotell, det händer ju inte speciellt ofta, speciellt inte hemma i Sverige.
Jisses! sist vi bodde på hotell ihop var nog på semester i Bulgarien, för vandrarhemmet i Halmstad räknas nog inte, och även om det kändes som hotell så var det ju inte det när vi samma semester bodde hos faster Kerstin i Värö. Kommer inte ens ihåg när det var vi var i Bulgarien, 5 år sen kanske, 4 eller 5. 
Jaja..tillbaka till nutid, det blev inget bad idag, tråkigt. Hade tänkt gå dit att titta men det hann jag inte med det heller. Så vi får hoppas att dom inte blir jätte sena på sjukhuset nästa fredag för då missar vi badet då med, det skulle vara riktigt tråkigt. 
Nu har vi i alla fall köpt present till Sara med, så dit ska vi imorgon, undra vilken tid bara, det har vi inte fått veta. 
Får bara hålla alla på avstånd så ska det nog gå bra med lill skrutt. Idag verkar han må mycket bättre som tur är. Han var inte alls så snorig i natt. Och imorse så babblade han på som vanligt med mig och det har han inte gjort på en hel vecka. Så det är ju ett tydligt tecken på att han börjar bli piggare. 
Nu ligger han här jämte och jobbar i sitt gym, det gillar han, så Tack Cornelia! att vi fick låna ditt gym, det e jätteskoj! Vi bytte ut lite leksaker, men ändå. 
Det verkar även som Lukas försöker vända sig om på magen från rygg, nu emellanåt. Det är skoj, har han lite lut så kommer han runt. Vi får väl öva mer på att ligga på mage så han får lära sig att vända på det hållet med.  
Ja då kanske det är dags att faktiskt umgås med Lukas och inte bara skriva om honom!
 

Tiden går så fort!

Nu är det redan torsdag igen, veckorna bara susar iväg.
Fast denna veckan har varit väldigt lugn, eftersom lille Skrutt har varit så förkyld.
Börjar bli lite rastlös när man inte kan gå på "Småfolket", en barnträff i kyrkan, eller åka nån stans, till skillnad från förra veckan, när vi var i stan två gånger, hade dop och allt.
Jag är lite sugen på att gå på babysimmet imorrn i alla fall. Lukas börjar ju bli bättre så det är väl dumt, vi kanske går dit och tittar vad dom gör i alla fall så man inte missar nåt viktigt.
På lördag är vi bjudna på kalas igen, Sara fyllde 26 i veckan. Något som jag också väldigt gärna vill gå på, en liten stund i alla fall. Är det mitt på dan så är det nog inga problem för då är han ganska så pigg, om han kunnat sova något under dan.

Vill passa på att varna folk för Café world på Facebook, det liksom Farmville är starkt beroende framkallande.
Sånna spel borde inte få finnas. Med det sagt så har jag nog skrivit färdigt för idag så jag kan gå och kolla läget på min farm och mitt café. Ska även gå och hämta ett par kakor i köket, finns fortfarande massa fika kvar efter dopet. Men jag jobbar på det :)


Oj oj oj, vilken helg!

Nu var det "äntligen" måndag igen. Tack och lov så är Richard pappa ledig på måndagar så vi fick en dag i lugn och ro i alla fall.
Vi kan ju börja med fredagens babysim. Det var kul och omtyckt, men att en kvarts bad kunde vara så ansträngande det trodde jag aldrig. Lukas brukar ju normalt sova vid den tiden (13.30) så när vi kom dit och jag skulle byta om, ja då somnade han där i sin bilstol.
Typisk, men inte helt oväntat.
”Fröknarna” började med lite info, om att bebisarna bl.a måste använda antingen badbyxa eller badblöja som fångar upp de ”stora” olyckorna. Just precis då så passade Lukas på att fylla sin badbyxa. Perfekt. Så det var bara att gå ut och tvätta rent badbyxorna och Lukas och sen fick vi också hoppa i. Att simma omkring på mage var jättekul, men sen när vi skulle byta till rygg blev han förbannad. Och vi ska inte ens tala om hur förbannad han blev när vi var klara och jag skulle duscha och klä på mig. Förbannad kanske är fel. Helt utslagen och dödstrött är väl mer rättvist. Så när jag fått på mig lite kläder och kunde plocka upp honom igen så illslocknade han, tack och lov.
När vi kom hem igen fick Lukas äta lite och sen sov han tills det var dags att äta igen, tre timmar senare.

Senare på kvällen kom Sofie och Jamie. Dom kom extra tidigt till dopet för att hjälpa till.

Lördagen började jag som vanligt med att lösa melodikrysset, det gick väl sådär, vi klarade många men inte alla, fick lite hjälp av Sofie. Efter det var det dags för ett kladdkake maraton. Vi behövde baka 8 kladdkakor inför dopet. Det gick ganska smidigt tack vare min underbara dubbelugn.
Klockan 16 var det kalas hemma hos Richards föräldrar, Mia fyllde 55 för nån vecka sen, så det var dags att fira henne.

Söndagen blev ganska intensiv. Klockan 13.00 var det dags för Lukas dop, med ca. 60 gäster. Några föll bort p.g.a. sjuka barn, men nästan alla kom. Vi hade ganska mycket att göra innan dopet började, alla kakor, bullar, frallor och pålägg skulle läggas upp. Porslin skulle fram, kladdkakorna skulle delas och spritsat med oootroligt god marianne grädde. Sen så skulle vi ju duscha och snygga till sig lite med. 12.45 var vi framme vid Tofteryds kyrka, vi kom nästan sist dit. Men jag tror inte dom skulle ha börjat utan oss.
Återigen så somnade Lukas när jag skulle ta ut honom ur bilen. Han vaknade så klart igen när vi, lite smidigt skulle ta på honom dopklänningen.
Under hela dopet var Lukas väldigt fascinerad av alla lampor, folk och inte minst prästen. Så det gick jättebra, tills hon hällde vattnet på huvudet, det gillade han inte, det var säkert kallt. När dopet var avklarat var han åter igen, precis som i fredags helt slut. Jättegrinig! Men till slut somnade han och sov genom hela fikat nästan. Inte ens den enorma presentöppningen var han speciellt intresserad av. Då satt han hos moster/fadder Sofie, sen så fort vi var klara med att öppna alla jätte fina presenter och jag bara tog i Lukas så slocknade han. Jag förstår honom, det har ju varit en ganska intensiv vecka plus att han är ganska förkyld.
Inatt och idag har Lukas varit jättesnorig (tack och lov för nässugen från Ullared) så förhoppningsvis ska ”bara” allt snor ut nu innan han blir bättre igen. Det vet man ju själv hur det är, det blir värre innan det blir bättre.

Det var väl i stort sett allt som har hänt sen sist.
Vill bara passa på att tacka alla för all hjälp, har insett nu att utan hjälp, när man har bebis, så går det inte så smidigt längre. Tycker nog faktiskt att det är lite jobbigt, jag är ju van att göra det mesta själv. Som efter fikat, när jag väl kunde lägga undan Lukas och vi hade sagt hej då till alla ja då var nästan allt redan klart. Allt var uppdiskat, och det var bara att packa ner presenterna och åka hem.

Jag vill också tacka för alla presenter, har hela matsals bordet fullt. Allt är väl dokumenterat så vi ska komma ihåg vad vi fått av vem och så vidare.

Nu ska vi avnjuta de bästa tv-timmarna på kvällen här i soffan, jag och Lukas, ska nog gå och hämta en bit kladdkaka med, för det finns det gott om. Om nån är fikasugen är det bara att komma förbi, vi har massor!


Här står vi alla framme vid dopfunten, Richard, jag, Fidde, Sofie och Lukas


Babysim

Igår när vi var på BVC och vaccinerade Lukas hittade jag lite info om Babysim, det började visst idag. Det var ju bara att ringa och anmäla sig direkt. Hon kunde klämma in oss med, mycket snällt. Värst av allt är att nu måste jag leta reda på röjsågen eller nåt, för att raka benen som gravid, det är minsann inte lätt. Och vem sjutton har tid att raka benen nu?!?!? men nu blir jag så illa tvungen. Suck! Tur att det inte började förrän 13.30.
Igentligen har jag nog inte tid med det men man kan ju inte missa första gången.
Vi har ju dop för lille Lukas i helgen, på söndag. Det ska bli intressant för det är första gången våra båda släkter träffas. Det är väl med nån skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot det.
Som ni säääkert vet är det ju Kanelbullens dag på söndag med, så förra helgen hade vi storbak här hemma och bakade kanelbullar till dopet. Det var jag, Lukas, Tösen, Lisabeth (Richards lillebrors flickvän) och Ebba (Richards storebrors dotter).
Senare idag kommer min syster och hennes sambo/fästman/pojkvän, vad man nu säger, så dom ska få hjälpa till med de sista förberedelserna innan dopet, sådär att baka 8 kladdkakor bl.a . 
Jaja, nu är det nog dags att börja med benen om jag ska hinna klart i tid.
 


Välkommen till min nya blogg!

Jaha, då var man bloggare då. Det här ska bli spännande, kommer jag fortsätta orka skriva här eller inte? det är ju frågan.
Hoppas jag kan orka snygga till den lite och så med. Men jag hade tänkt att denna lilla blogg ska handla om mitt  liv som ganska nyligen tog en ganska intressant vändning, vi fick barn, jag och min sambo Richard.
Detta är ju det som tar upp väääldigt stora delar av min dag så det kan va skönt att dela med sig lite, även om det inte har så många läsare. Jaja, vi får se hur det går för mig helt enkelt, kul ska det bli i alla fall.


RSS 2.0