Febernatt

Igår vid 1-tiden (på natten) vaknade Lukas han var grymt varm. Jag fick honom att somna om. Och precis efter att jag lyckat somna om vaknade han igen, sådär höll han på ett par ggr fram till 4 då jag gav upp och tog in honom till oss. Han verkade lite snorig med sådär att han fick problem att andas och det brukar alltid gå bättre att sova i vår säng då, plus att vårt sovrum var lite svalare än hans.  Sen vaknade vi lite när Richard snoozade 20 ggr typ. Men somnade om och vaknade nån mer gåång lite,, men inte helt förrän strax efter 9 och då verkade han fortfarande trött och ville sova mer. Men när jag vid 9.30 frågade honom om han var hungrig så kröp han iväg mot fotändan och blev grining för att jag tog så lång tid på mig. Men hans vanliga frukost, havregryndsgröt med banan, var ingen hit. Så det fick bli smoothie och det gick hem.

Lunchen bestod av köttbitar och vattenmelon, inget annat ville han ha. Tack och lov för hund :)
Annars idag har vi inte gjort så mycket, jag passade på att sola lite medans han sov 12-13.30.
Lukas har varit väldigt klänging/gosig idag på grund av febern. Han hade 39 imorse. Har inte kollat efter för det kunde jag ju känna själv att han hade feber.
Men det bästa med att han är sådär klängig är att han gärna myser väldigt mycket och somnar gärna liggandes på mage på min mage typ, precis som när han var liten. Det är gott.

Jag lovade ju lite bilder på skrutten och här kommer dom.



inte så lyckat foto men ett nybadat födelsebarn i sin säng med massa balonger. det var skoj.

Tittut upponer, detta var riktigt skoj!!





Stora pojkar får åka moped :)



lekte lite med mammas smoothie "glas"



Såhär åker vi i vagnen nu för tiden :)


Chillar lite på Maxi :) skönaste stilen i stan


Lukas, stora pojken!

I fredags fyllde Lukas 1 år, om nån missat det.
Det känns helt sjukt! Men det var inte förrän imorgon för ett år sen som vi kom hem.
Det var precis lika strålande väder för ett år sen som det har varit nu det senaste.
Det är så himla gött och tack och lov för eget hus med trädgård.

veckan som var var ganska fullspäckad. Det var bakning, städning och mammaträffar :)
men det sistnämnda prioriterar jag för det är så himla skoj, för både mig och Lukas.

Jag tyckte att vi hade gott om tid på oss att fixa det sista i fredags innan folk skulle komma kl. 16. Men när första gästerna kom så hade jag inte ens duschat klart :) Men som tur var så var det ju inte mig dom ville hälsa på först :)

Så nu kör vi massa bilder här, för det har jag så härliga på vårt lilla monster :)

Vi började med fika och kanelbullar :) det var smaskens!
här hos faster Fia



Sen var det dags för tårtan!


Lukas fick börja alldeles själv på tårtan, det blev mest jordgubbar :)




När man fått äta jordgubbar själv så tar kläderna stryk...



Lisabeth har jättefins solglasögon


det kommer blir en bortskämd unge med alla dessa paket han får jämt :)


äter glass med kusinerna


paketöpnning


för tillfället den bästa paketen, en gåvagn.


Lukas var SÅ lyckling över att kunna gå själv. Och vilket självförtroende han har fått.
Idag har han stått själv hur mycket som helst. Ställt sig upp själv, utan att hålla i något. Gått några steg själv.
Han är så himla duktig. Min lille gosunge.

Imorgon kommer lite fler bilder på lillskrutt, för Richard uppskattar inte att jag tar upp all bandbredd med att ladda upp bilder på bloggen när han spelar :)

Mycket planer föc veckan som kommer med.
Måndag arbete, tisdag inget ännu, onsdag vaggeryd och Sara, torsdag fridhäll med mammorna som vanligt, fredag utflykt med mammorna till stadsparken i jönköping, lördag fest hos ola och marina, mamma är barnvakt.

Gonatt gott folk och hoppas alla haft en lika häärlig  midsommar helg som vi :)


Pissdag

det har det minst vart idag.
Jag åkte till mamma igårkväll för att sova där, vi skulle åka 8.30 mot Göteborg. Då sparade jag in lite sovtid.
Vi var riktigt taggade idag, när vi kom fram verkade hästarna relativt sansade, om man jämför med sist.
Men det gick inte som vi väntat oss. Strax innan start börjar det regna. Så vi var lagom pisseblöta.
Kulla Gulla (Calendar Girl) var snabb ur startboxarna och hamnade först, precis som sist MEN i kurvan orkade hon inte mer och efter det långa upploppet så hamnade hon sist. Så himla besvikna var vi.
Men det var ju fem veckor sen sist och 2 av dem stod hon utan ridning då hon skadat sig.
Det var lite i längsta laget med 1600m och lite för tuft motstånd, men men det är lätt att vara efterklok.

Vi fick lite lugn och ro mellan loppen och kunde äta lite t.o.m. Sen var det dags för Alicia, mammas "lilla" som kvalade sist. Hon var något taggad i ledvolten denna gång, herre jisses! När det var dags att sätta in na i startboxarna jag då satte hon in sin tjurighet och tyckte att hon visste bäst och vägrade jävlar i det att gå in. När en häst börjar krångla så blir den nästan lyft in men hon grävde ner framhovarna djupt i backen och vägrade röra sig en mm franåt. Så hon fick inte starta, så ******pip***** var det! Så det var bara att gå bort med henne och åka hem i stort sett. Väldigt lyckad dag, två misslyckade starter och alla dränkta som katter blöta ändå in på troserna.
Det finns ju betydligt trevligare minnen på banan.

På väg hem utanför borås började folk bromsa mitt på motorvägen och det var visst en olycka som hänt. "som tur var" så var vi där innan räddningspersonal och bärgare så vi kunde krypa förbi och fortsätta åka. Det var en bil som hade hamnat i mitträcket. Och när vi närmade oss såg vi barnvagn i bakluckan, barnstol i baksätet, dörren var öppen och i bilen som stannat och hjälp dom framför satt en kvinna med ett litet barn. Det bara högg i hjärtat. Fy farao att vara med om något sånt med sitt barn. Först blev vi lite arga på att dom kört så vårdlöst med barn i bilen, men så sa mamma den kan ju vart nån som kört ut precis framför dom eller va tussan som helst. Och ja det är ju sant. Men usch va hemskt ändå!

Richard som var hemma med Lukas själv idag fick nåt ryck imorse när det var fint väder här hemma och fick för sig att gå till Vaggeryd med Lukas och Tösen för at hälsa på farmor och farfar. Det hade gått jättebra. Hans mobil hade åkt i asfalten ett par ggr bara. Lukas brukar lyssna på musik på den och digga med den i handen och ja då händer det att den flyger iväg ibland. I morgon är det dags för lukas att besiktigas och se om han får fylla 1.
Lite dum tid, 11.00 Då har jag ingen chans att åka senare till jobbet eller komma hem tidigare.

Jag får hoppas att jag har döont i foten imorrn (blev trampad "lite lätt" idag) Då är jag bara ivägen. Det röstar jag på :) även om det är jobbigt att ha on i foten.

Dags att sova nu, ska ju upp tidigt imorgon. Hoppas dan gå fort så jag får komma hem och mysa med min gosunge. Saknar honom lite nu. Måste ju kramas lite, har ju inte gjort det sen han somnade igår lördag.

Godnatt!
Det blev inga bilder för Lukas har kastat bak min minneskortläsare bakom soffan så jag måste dra ut hela den för att nå, och det orkar jag INTE nu.

tillbaka till vecko-uppdateringar

jag tappar suget på att blogga emellanåt som ni kanske märker. Dels för att det inte händer så himla mycket och dels för att jag har så mycket annat att göra.

Nu är ju frågan vad vi hittat på sen sist...just det jag fyllde år. En mycket trevlig dag.
En underbar dag faktiskt som vi spenderade ihop hela familjen. Med toppenväder.

I helgen var vi hemma hos mamma och pappa för att fira mig och pappa.
På lördagen for vi till stan så jag och Sofie tog en rejäl shoppingsväng. Det är så bra att shoppa med Sofie, hon ger mig så bra råd och får mig att prova så mycket jag aldrig provat innan. Eftersom jag inte har nån egen stil så är det bra.

Jag fick presentkort av min lillebror, Kim på esprit, där hittade jag en klänning/tunika


där köpte jag även en turkos top. Efter det gick vi till H&M där hittade vi en klänning. Sofie hade en likadan. Men det är ju tur att vi bor så långt ifrån. Det köpte Sofie till mig i present. En i jeans, tyvärr fanns den inte på deras hemsida så jag kan inte visa den. Vi tittade även lite snabbt på skor. På Euroskor hade Sofie provat ett par som hon trodde jag skulle gilla. Och det gjorde jag. Men här i Jkpg kostade dom 100:- mer så hon har köpt dom hemma i GBG åt mig så jag får dom på söndag. När lillebror tar hem dem åt mig.


Dom var så himla sköna asså, det kändes knappt att man hade en sko på sig.
Ser fram emot att använda dom denna somriga sommar vi kommer ha :)

Idag har vi hälsat på Sara som har varit i Berlin och försökt lära sig lite bättre tyska o 5 veckor.
Det var mycket trevligt. En lång promenad till Fenix och Hjortsjön, så Tösen fick svalka sig lite. Det gillade hon, hon blev helt Tokig. Så nu får det bli lite fler promenader runt dammen tror jag. (Lisabeth, hörde du det :)   )

Imorgon ska jag försöka med konsstycket att tvätta, städa och gärna baka lite bullar inför Lukas födelsedag. Jag kan ju inte låta bli att äta upp de jag har :)

I helgen, på söndag ska jag åka med mamma till Göteborg och tävla igen. Två hästar till start, samma som sist.
Häst nr 1 i lopp nr 1, kan väl bara ge ett resultat???
Håll tummarna kl. 13!

Ha det bra, så får vi se när vi "hörs" igen!

work work, shop shop

Ja det var väl min dag det. Först var jag och jobbade, som vanligt måndagar, jag smet en timma tidigare för vi behövde åka till stan med. Vi skulle köpa present till mig och lite mat bl.a.

Just det om 1 timme är det min födelsedag...
Det firar jag med att ha en fullspäckad dag.
Kl 5,45 ringer klockan. Snabbfrukost och sen upp till pållarna. För en härlig morgon ridtur. Herkules är alltid så pigg på morgonen så det blir nog skoj.
Kl 9 är det frukost på Ted's med mammorna. Sen hem och städa lite och baka bullar och tårta för kl. 18 kommer Richard föräldrar, bror med flickvän på lite fika. Det ska bli smaskens.

Livet med Lukas nu för tiden är fartfyllt.
Han kryper fortfarande. Han kan stå ett par sekunder själv. Men han är inte så våghalsig så han gillar inte att prova gå själv. Men jag är glad så länge han håller sig till att krypa, jag har fullt upp ändå.
Lukas gillar att stå och gräva i mina stora krukor, med bl.a. leca-kulor i. Ibland även äta lite jord.
Han kan ju redan ställa sig överallt när han kan hålla i något, men det nya är att han nästan alltid även kan sätta sig ner igen. Vilket underlättar.
Allt som ligger på tv-bord och tv-bänk och liknande ytor åker i golvet. Jag vet inte om han gillar rena ytor eller att slänga saker i golvet.

Lukas gillar att krypa runt ute i gräset, så vi hoppas på en fin sommar med mycket utevistelse.

Usch nu är klockan 23.15 dags att hoppa i säng.
God natt och Grattis till mig själv!

Nuså...

Detta blir väl nästan bara ett bildinlägg, men det gillar ni ju :)
Som ni märkte blev det inget bildinlägg i tisdags, städade knappt heller, var så trött. Så istället fick jag städa i onsdags när det var strålande sol ute. Och idag har jag jobbat. Anders (bossen) är på semester så jag hoppar in ett par dar extra och håller reda på galningarna.

Jag kikade igenom mobilbilderna lite och där låg lite bilder som är ett par veckor gamla med, så dom får också komma upp.

Lukas kryper gärna in hos Tösen och myser lite




Jag tror han gillar gå ut och gå med henne :)


Ute och cyklar med farfar, han når ju nästan i alla fall.


Denna morgon var han extra hungrig, jag släppte ner honom från sänger, sekunder senare var han redan ute genom dörren.

Vi tog en liten banan-paus på väg till Gbg i torsdags, på den nya fina rastplatsen strax innan Borås. Lukas visade att han visste precis hur man gör när man kör bil. Så himla söt var han, han stod och hoppade i knät på mig och diggade till musiken med båda händerna på ratten.


Sofie och Jamie blir fotograferade på bröllopsdagen


I söndags var det ju mors-dag, då fick jag en present :)


Jag och Lukas (Parnevik) på golfbanan med pappa och fabro Fidde nu ikväll


Det bästa Lukas vet i mammas väska, Lepsyl!!!


Känner lite på sanden i bunkern, det var lite läskigt!


Så här ser det ut efter ett par minuter med Lukas, on the loose.
Ja jag brukar ha en hög med tidningar på tv-bänken.


Thats it! Håll till godo. Imorgon ska vi eventuellt åka och bada, vi får se.

Trevlig helg på er!

RSS 2.0